Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 12:39

10 εκατ. ευρώ σε μία ημέρα κέρδισε στο χρηματιστήριο η οικογένεια Καρέλια

Γράφτηκε από την
10 εκατ. ευρώ σε μία ημέρα κέρδισε στο χρηματιστήριο η οικογένεια Καρέλια

 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή σημειώθηκε κάτι μοναδικό.

Παρά το χάος των μετοχών με το Brexit, πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το γεγονός ότι, με μόνο 2 πράξεις, η οικογένεια Καρέλια κέρδισε από τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας τους το ποσό των 10,1 εκ. ευρώ. Για την ακρίβεια, άλλαξαν χέρια 60 μετοχές συνολικού τζίρου 15.300 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, τα κέρδη της οικογένειας Καρέλια κυμάνθηκαν ως εξής: ο Ανδρέας Καρέλιας κέρδισε 2,9 εκ. ευρώ, ενώ ο Ευστάθιος Καρέλιας 2,8 εκ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως συγκέντρωσε η Ιωάννα Καρέλια, η οποία έβγαλε 4,4 εκ. ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 2% και έκλεισαν στα 255 ευρώ/μετοχή.

Στον αντίποδα βεβαίως, όλοι οι μέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ υπέστησαν θηριώδεις ζημιές. Οι μετοχές του  John Paulson (βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΥΔΑΠ) καταποντίστηκαν και έχασε σχεδόν το 1/5 της συνολικής του περιουσίας από τις ελληνικές μετοχές, καταγράφοντας τρομακτικές απώλειες ύψους 141,2 εκ. ευρώ. Τεράστιες απώλειες υπέστη και ο Απόστολος Βακάκης (Jumbo) που έχασε 36,3 εκ. ευρώ ενώ καταβαραθρώθηκαν και οι μετοχές του Prem Watsa (μέτοχος της Eurobank και της Fairfax) που κατέγραψε ζημιές της τάξεως 91,9 εκ. ευρώ. Τη σκακιέρα των απωλειών συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (ο ισχυρός άντρας της Folli Follie), ο οποίος έχασε 59,8 εκ. ευρώ.

Περισσότερα στο mononews.gr

 


NEWSLETTER