Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 20:23

Δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών στη Μεσσηνία

 

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται οι δηλώσεις συγκομιδής από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας. Οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης www.minagric.gr και θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.   

Από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής απαλλάσσονται: α) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 0,1 εκτάριο αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. β) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης υποχρεούνται να υποβάλλουν και δήλωση συγκομιδής.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής. Ενώ οι παραγωγοί που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές αποκλείονται των διαφόρων μέτρων (π.χ. πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων).

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα, 2ος όροφος (γραφεία 212 και 213), τηλ. 27213 61213 και 27213 61238, καθώς και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Πύλου, τηλ.27230 22151.


NEWSLETTER