Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 17:05

Δηλώσεις κυψελών από μελισσοκόμους στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την
Δηλώσεις κυψελών από μελισσοκόμους στη Μεσσηνία 

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καλεί τους μελισσοκόμους να δηλώσουν τις έτοιμες για διαχείμαση κυψέλες το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στα γραφεία της, στο Διοικητήριο, γραφείο 214, Καλαμάτα, τηλ. 27213 61214.

Οι μελισσοκόμοι που δεν δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνονται οι δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» του νέου τριετούς προγράμματος μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019 ότι θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20ή Μαρτίου του επόμενου έτους. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια: α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών. β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ. γ) Να έχουν υποβάλει την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1 Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οι δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» του νέου τριετούς προγράμματος μελισσοκομίας κατά τα έτη 2017-2019 ενημερώνονται ότι θα ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1 Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και 20 Μαΐου του επόμενου έτους. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια: α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες. β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξίας της παραγωγής τους να είναι 8.000 ευρώ. γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα έτος από την ημερομηνία της αίτησης. δ) Να έχουν υποβάλλει την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ  που ανήκουν από 1 Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. ε) Να υποβάλλουν αίτηση δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στη ΔΑΟΚ που ανήκουν, πριν την πραγματοποίηση των μετακινήσεων και για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους.

Εντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, τηλ.  27213 61214, Δ. Μανωλόπουλο και Γ. Πράττη. 


NEWSLETTER