Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:53

Απαλλαγή μικροοφειλετών σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από προσαύξηση

Γράφτηκε από την
Απαλλαγή μικροοφειλετών σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από προσαύξηση

Στην απαλλαγή των μικροοφειλετών από την προσαύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων προχωρά το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει μέχρι και αύριο, 14 του μήνα, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ταμειακή υπηρεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Καλαμάτας. 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του περιφερειακού υποκαταστήματος της Καλαμάτας, λόγω αλλαγής του υφιστάμενου επιτοκίου από 3% σε 5,05% ετησίως, από 1 Νοεμβρίου θα αναπροσαρμοστούν, αυτεπαγγέλτως, τα ποσά των υπολειπόμενων δόσεων. Από την εν λόγω αναπροσαρμογή εξαιρούνται οι οφειλέτες με ύψος κύριας οφειλής έως 5.000 ευρώ, εφόσον προσκομίσουν στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι: α) είναι φυσικά πρόσωπα, β) η υπαγόμενη στη ρύθμιση κύρια οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματός τους, γ) η ακίνητη περιουσία τους όπως προκύπτει από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

Οσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία καλούνται λοιπόν να προσκομίσουν έως και αύριο στις αρμόδιες ταμειακές υπηρεσίες του ιδρύματος, τα κάτωθι δικαιολογητικά, για να τύχουν της εξαίρεσης:

• Πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου φορολογικού έτους 2014 (εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014).

• Βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης (Ε9).

 

• Πράξη διοικητικού προσδιορισμού ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α. φορολογικού έτους 2014).


NEWSLETTER