Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 16:04

Ημερίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ενεργειακή αναβάθμιση υγειονομικών μονάδων

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή πρωί στην Καλαμάτα, στο “Elite City Resort”, η εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με θέμα την ενεργειακή του αναβάθμιση και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση πόρων.

Πολύς κόσμος έδωσε το "παρών": εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς. Λίγο πριν από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις, χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Τζαβάρας.

Πολύ θετική γνώμη για τη διοργάνωση εξέφρασαν επίσης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας όμως πως είναι απαραίτητη και η επιπλέον στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος μίλησε για τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για να εξοικονομηθούν αυτά τα μεγάλα χρηματικά ποσά από το Νοσοκομείο:

«Ολα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια, όταν μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούσαμε να βρούμε πώς θα εξοικονομηθούν πόροι. Το Νοσοκομείο δαπανούσε για πετρέλαιο 800.000 ευρώ το χρόνο. Ακούγεται ως μια μεγάλη υπερβολή, όταν βρισκόμαστε στην πιο ηλιόλουστη περιοχή της Ευρώπης. Εκείνη τη στιγμή το νούμερο ήταν μια μεγάλη ευθύνη και πρόκληση για μας, για να κινηθούμε συντονισμένα για να κάνουμε παρεμβάσεις. Μας έλεγαν κάποιοι "προσγειωθείτε, δείτε απλώς πώς θα αντιπαλέψετε τη μίζερη καθημερινότητα".

Οντως η συνέχεια δεν ήταν εύκολη. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, με πολλά προβλήματα, όπως αυτά του κάθε πρωτάρη. Χτυπήσαμε πόρτες, παρακαλέσαμε, κάναμε χιλιόμετρα, απογοητευτήκαμε, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Ενα χρόνο αργότερα το μεγαλύτερο έργο ηλιοθερμίας εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στόχος τώρα είναι να αξιοποιήσουμε για το Νοσοκομείο και το τελευταίο ευρώ. Γι' αυτό μπορούμε να μιλάμε για το 1ο "πράσινο" νοσοκομείο, το οποίο έχει πλέον τη δική του μονάδα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Αυτό το βήμα είναι μεγάλης σημασίας. Αρχικά φάνηκε ουτοπικό, μετά ωρίμασε και έγινε ρεαλιστική κάναμε πρόταση. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 25 μόλις ημέρες».