Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 20:23

Εκκληση Νίκα σε Σπίρτζη για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη 

Γράφτηκε από την

Εκκληση να παραμείνει η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης όπως είναι σήμερα, με την επιδότηση της άγονης γραμμής, απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας. Και δηλώνει ότι «μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη (του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών)», σχετικά με την αμφισβήτηση της επιδότησης.

«Η συγκεκριμένη γραμμή ως άγονη χωρίς σοβαρό κόστος όμως, ξεκίνησε δειλά στην αρχή, ενώ σήμερα ανεβοκατεβαίνουν τα αεροπλάνα προς και από Θεσσαλονίκη γεμάτα από κόσμο», είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε: «Είναι μία γραμμή που έχει προσθέσει πάρα πολλά στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, γιατί το αεροπλάνο αυτό εξυπηρετεί τουλάχιστον ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο». 

Ο κ. Νίκας έκανε έκκληση, που θα την κάνει και γραπτά όπως είπε, «η γραμμή αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα» και σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν μία γραμμή η οποία ανεβαίνει συνεχώς και κάποτε θα φθάσει -και πολύ σύντομα- σε ένα σημείο, να μην θεωρείται άγονη. Ας περιμένουμε, λίγος είναι ο καιρός ακόμα. Να μην ανατρέψουμε αυτή την ανοδική πορεία».