Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 18:37

20 προσφορές για δακοκτονία στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Εγιναν οι διαγωνισμοί για τη φετινή δακοκτονία στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, για τους εργολάβους των ψεκασμών και για τους παγιδοθέτες.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ έγινε και κατάθεση φακέλων.

Για τους εργολάβους ψεκασμών που η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 753.950 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, κατατέθηκαν 20 προσφορές. Οι προσφορές καλύπτουν όλες τις περιοχές, εκτός από 2 χωριά, τη Χρυσοκελλαριά και το Μίλα.

Οσον αφορά το διαγωνισμό "για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες", με ανάρτηση 3.930 δακοπαγίδων, όπου η προϋπολογιζόμενη αξία είναι 174.454,68 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, υποβλήθηκαν 2 προσφορές, της Ενωσης Μεσσηνίας και της εταιρείας Φ. Κουτρουμπής - Γ. Αγγελής.

Σε πρώτη φάση από την αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης ανοίγονται οι προσφορές και εξετάζονται οι τεχνικές προδιαγραφές. Αυτές προβλέπεται να τις εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην εξέταση των οικονομικών στοιχείων των προσφορών.

Στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας δεν περιλαμβάνονται η Καλαμάτα, η Βέργα, το Νεοχώρι Λεύκτρου, τα Ρίγκλια και ο Αγιος Νικόλαος, καθώς οι ελαιώνες βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές.

Η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς θα είναι διάρκειας περίπου 5 μήνες, έως τις 15 Νοεμβρίου σε ελαιώνες της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, με συνολικό αριθμό προστατευόμενων 7.987.924 ελαιοδένδρων που αντιστοιχούν σε 3.993.962 ψεκαζόμενα.

 

Γ.Σ.