Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 16:58

Αναζήτηση λύσεων στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού για τις προσβάσεις στα κτήματα

Γράφτηκε από τον
Αναζήτηση λύσεων στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού για τις προσβάσεις στα κτήματα

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από το διευθυντή  Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη κατά μήκος του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού μαζί με ιδιοκτήτες της περιοχής προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τις προσβάσεις στα κτήματά τους.

Οπως είναι γνωστό, πολλοί από τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου διαμαρτύρονται καθώς με την κατασκευή του πολλά κτήματα δεν έχουν πλέον πρόσβαση καθώς βρίσκονται υψομετρικά ψηλότερα ή χαμηλότερα από το δρόμο. Βλέποντας τις τελευταίες μέρες να μπαίνουν και μπάρες στο πλάι του δρόμου, ενώ πριν περίπου δύο μήνες τους είχαν υποσχεθεί την εξασφάλιση προσβάσεων, έχουν ξεσηκωθεί.

Χθες πάντως ο κ. Κωστόγιαννης τους είπε ότι θα εξετάσουν περίπτωση – περίπτωση όλα τα κτήματα προκειμένου να βρεθούν λύσεις. "Θα γίνουν παράδρομοι και θα εξασφαλιστούν προσβάσεις για όλους" τόνισε. Ενώ στην επισήμανση των παραγωγών ότι σε λίγο καιρό ξεκινά η παραγωγή με την ελαιοσυγκομιδή και θα πρέπει να πάνε στα κτήματά τους, επισήμανε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν προσωρινές προσβάσεις μέχρι να οριστικοποιηθούν όλες.

Από εκεί και πέρα στα συνεχή αιτήματα των ιδιοκτητών ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το μηχανικό των ιδιοκτητών τον Νίκο Αναστασόπουλο, που έχει ετοιμάσει εκ μέρους τους μια πρόταση, τον τοπογράφο του αναδόχου του έργου και την υπηρεσία του αυτές οι προτάσεις θα αποτυπωθούν πάνω στους χάρτες και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξαναέρθουν στην περιοχή προκειμένου να δοθούν οι οριστικές λύσεις.

Πάντως από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου ο πρόεδρος του Νίκος Σινάνης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και ζήτησε όλα αυτά να υπάρχουν γραπτώς και όχι μόνο προφορικά τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα θέατρο του παραλόγου. Τα προβλήματα με τα λόγια και την απλή υπόσχεση δεν λύνονται αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Οπως είχαμε παλιά και στα υπομνήματα για συγκεκριμένους παράδρομους και προσβάσεις για να εξυπηρετηθούν όλες οι περιπτώσεις, ακόμη και το 20% που λένε ότι δεν είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη μελέτη. Ακόμη υπάρχει πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα στα γεφύρια που είναι για διαβάσεις. Ολα αυτά είναι πολύ πρόχειρα. Δεν περιμένουμε κάτι ουσιαστικό αλλά βλέποντας και κάνοντας. Θέλουμε δεσμεύσεις επί χάρτου. Θέλουμε κάτι γραπτό για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα κτήματά μας με ασφάλεια».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER