Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 17:56

3 νέα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
3 νέα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Τις συμβάσεις 3 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.373.000 ευρώ, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Πρόκειται για τρία υποέργα ενταγμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, τα οποία θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 30%, με συνέπεια σημαντική οικονομία πόρων για το νοσηλευτικό ίδρυμα Μεσσηνίας. Τα έργα ήδη ξεκίνησαν με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην νυν προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ειδικότερα, τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι: 1) Προμήθεια αντλιών θερμότητας για την αυτονόμηση του συνόλου των fan coil units του Νοσοκομείου σε ψυχρό και ζεστό νερό. 2) Προμήθεια κεντρικών μονάδων κλιματισμού της νοσηλευτικής μονάδας Καλαμάτας. 3)  Επέκταση της κεντρικής εγκατάστασης κλιματισμού - ψύξης με προσθήκη τεσσάρων αντλιών θερμότητας.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μπέζος σημείωσε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια -ειδικά σήμερα- να αφήνουμε κοινοτικά χρήματα να πηγαίνουν αναξιοποίητα και αναπορρόφητα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι μέγιστο καθήκον μας και μεγάλη μας ευθύνη. Αλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν υπάρχουν. Σήμερα τρία νέα μεγάλα έργα ξεκινούν με μεγάλα οφέλη  για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στις επόμενες 60 ημέρες θα δώσουμε σκληρή μάχη ώστε να έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Εχουμε λοιπόν πολλή δουλειά μπροστά μας».

 

 


NEWSLETTER