Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 09:27

Δυο κόμβοι στη Αρτέμιδος 

Γράφτηκε από την

Δύο κυκλικούς κόμβους θα έχει η Αρτέμιδος όταν θα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας, και θα είναι μία από τις κύριες εισόδους - εξόδους της πόλης. Ο ένας θα βρίσκεται στο ύψος της γέφυρας της οδού Σπάρτης και ο άλλος στο ύψος της οδού Δαμηλάτη (στην κάτω γέφυρα της Αγοράς).

Οι κόμβοι περιλαμβάνονται στο έργο που δημοπρατεί ο Δήμος Καλαμάτας στις 15 Δεκεμβρίου, με το οποίο θα αλλάξει όψη η Αρτέμιδος από τη Λεΐκων έως και τη γέφυρα της Σπάρτης, όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος, σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί. 

Το έργο έχει τίτλο "Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λεΐκων έως οδό Σπάρτης", προϋπολογισμού 149.000 ευρώ. Προβλέπεται να φύγουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και πεζών.

Η μελέτη προβλέπει, ακόμα: Νησίδα, πλάτους 2 μέτρων και πλάτος κυκλοφορίας 7,5 μέτρων στο κάθε ρεύμα της Αρτέμιδος. Νησίδα στην κάτω γέφυρα της Αγοράς και ξύλινη πεζογέφυρα δίπλα της. Ζώνη πρασίνου (με κουκουναριές) και περιπάτου, μεταξύ του Νέδοντα και του δρόμου. Απομάκρυνση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Χώρο για αστικά λεωφορεία που θα φύγουν μετά από κάποιο διάστημα και σε αυτό το χώρο στη συνέχεια θα μπορούν να παρκάρουν τουριστικά λεωφορεία. Φώτα και πλατάνια στη νησίδα. Ξύλινη εξέδρα στο Νέδοντα. Περίπτερο με ενθύμια γι’ αυτούς που θα φεύγουν από την Καλαμάτα.

Η μελέτη προτείνει να μη σταθμεύουν ΙΧ αυτοκίνητα στην όχθη του Νέδοντα.