Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 20:05

Εμβληματικό έργο του ΕΠΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Γράφτηκε από την

Στα πιο εμβληματικά έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ κατατάχθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

Το εν λόγω έργο συγκαταλέγεται στα 7 καλύτερα που χρησμοδοτήθηκαν από το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες από την διαχειριστική αρχή του εν λόγω προγράμματος ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτταράς, για τη φυσιογνωμία, την σημασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το καθένα από τα επτά έργα. 

Τα υπόλοιπα 6 είναι: Η περιβαλλοντική αποκατάσταση των μεταλλείων αμιάντου Βορείου Ελλάδας (ΜΑΒΕ), η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ στα Ιωάννινα, το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα και ο Βιολογικός Καθαρισμός Ηρακλείου. 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε σχετικά: «Είναι μια τιμητική διάκριση που μας κάνει όλους περήφανους. Τέτοια έργα αντίστοιχης αξίας και διάστασης έχουμε προγραμματίσει να υλοποιήσουμε και την επόμενη προγραμματική περίοδο. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου».