Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 07:45

Συνεργασία του KALAMATA:21 με το φωτογράφο Τάσσο Βρετό

Γράφτηκε από την

Με το διακεκριμένο φωτογράφο Τάσσο Βρεττό συνεργάστηκε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 για την απεικόνιση της Καλαμάτας μέσα από το φωτογραφικό φακό. Η δουλειά του πλαισιώνει το φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας, ενώ προγραμματίζεται έκθεση.

Εχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του KALAMATA:21 μερικές από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται και στο φάκελο υποψηφιότητας, ενώ πρόκειται να δημοσιευτούν άλλες 3. Μέχρι την προγραμματιζόμενη έκθεση φωτογραφίας, δε θα αποκαλυφθούν άλλες.

Ο φωτογράφος Τάσσος Βρεττός δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Εύχομαι το 2021 η Καλαμάτα να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ολη αυτή η υπέροχη προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα επιβραβευθεί, ανταμείβοντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων στη διαδικασία ανάληψης του τίτλου. Σας ευχαριστώ για τη δημιουργική συνεργασία».

Η απεικόνιση της Καλαμάτας είναι κυρίως προσωποκεντρική. Πολλοί φορείς της πόλης συνεργάστηκαν για να την καλύτερη προβολή της Καλαμάτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς και τα άτομα που έλαβαν μέρος στη φωτογράφηση και τους οποίους το Γραφείο ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τους είναι οι εξής: δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, Γιώργος Λαζαρίδης, Βάσια Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνα Τομαρά, Παύλος Κλάδης, Λαϊκή Βιβλιοθηκή Καλαμάτας, Δημοτική Πινακοθήκη, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Καλλιτεχνικό Στέκι, Πολιτιστικός Αντίλογος, Φιλαρμονική, Εφημερίδα "Θάρρος", Οικεία Καλλικούνη (νεοκλασικό κτήριο), Εικαστικό Εργαστήρι, Δημοτική Πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας, Χορευτικός Σύλλογος «Λεύκιππος», Προσφυγικά /γειτονιά Ανάληψης, Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης, ΔΗΠΕΘΕΚ, Ινστιτούτο Ελαίας, "Προσεχώς" Κοιν.Σεπ, Aυτοσχέδια Σκηνή, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Δημοτικό Ασπροχώματος, Αγρόκτημα "Φοίφα", Αγρόκτημα "Μαρίνη", Μουσικό Σχολείο, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μέγαρο Χορού, Δημοτική Σχολή Χορού, Χορωδία Β' ΚΑΠΗ, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.