Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 09:28

Ο περιφερειακός μπαίνει στην Καλαμάτα - Εντατικά έργα στους 5 κόμβους (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα υποδέχεται τον αυτοκινητόδρομο, καθώς ο περιφερειακός της δρόμος μπαίνει στην πόλη από τους 5 κόμβους και Σεπτέμβριο με Οκτώβριο το αργότερο ολοκληρώνεται και παραδίδεται. Η 25η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία παράδοσης του περιφερειακού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη σύμβαση που υπέγραψε ο "Μορέας" στις 23 Φεβρουαρίου - αλλά το έργο εκτελείται με εντατικούς ρυθμούς και μπορεί να παραδοθεί νωρίτερα. 

Με το έργο αυτό συνεχίζεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, ο οποίος μπαίνει πλέον και μέσα στην πόλη. Ο πρώτος κόμβος στην Καλαμάτα θα είναι στο ύψος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, όπου τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στην οδό Αθηνών στο ύψος της Κωστοπούλου, του δρόμου που οδηγεί προς Ακοβίτικα. Ο συγκεκριμένος κόμβος θα εξυπηρετεί δηλαδή και όσους που θέλουν να μπουν ή να βγουν από τη σημερινή Νέα Είσοδο.

Ο επόμενος κόμβος είναι στα Λέικα και θα εξυπηρετεί όσους διαμένουν στην περιοχή αυτή, αλλά και στη Ράχη, τα Καλύβια και το Πέταλο.

Ο τρίτος και μεγαλύτερος κόμβος του έργου είναι στην οδό Αρτέμιδος, στο Νέδοντα. Αυτή πρόκειται να είναι η είσοδος - έξοδος προς το κέντρο της Καλαμάτας.

Ο επόμενος κόμβος βρίσκεται στο δρόμο της Σπάρτης, 100 περίπου μέτρα πριν από το στρατόπεδο.

Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος θα καταλήγει στην οδό Λακωνικής, στο ύψος του δρόμου προς το Ελαιοχώρι και τη Δήμιοβα, κι εκεί θα μπαίνουν ή θα βγαίνουν όσοι κινούνται από και προς Μάνη.

Οι εργασίες υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα του έργου, από το ύψος του ΤΕΙ μέχρι και την έξοδο της Λακωνικής. Ηδη ο δρόμος βγήκε στην Αθηνών, αλλά και στην οδό Παπαφλέσσα που είναι η συνέχεια της Βασ. Γεωργίου προς τα Γιαννιτσάνικα.

Γ.Σ.