Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 15:46

Αρχές Ιουλίου η… νέα Αρτέμιδος 

Γράφτηκε από τον
Αρχές Ιουλίου η… νέα Αρτέμιδος 

Αρχές Ιουλίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Αρτέμιδος, στο έργο για την αναβάθμισή της στο τμήμα από τη Λεΐκων έως τη γέφυρα της Σπάρτης, προϋπολογισμού 149.000 ευρώ. Πρόκειται για το έργο που θα βελτιώσει την εικόνα της Αρτέμιδος, στο βορεινό της τμήμα και θα απομακρύνει τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ (ήδη έφυγαν και η εικόνα άλλαξε), καθώς αναμένεται να αποτελέσει την πιο σημαντική είσοδο κι έξοδο της Καλαμάτας, με την ολοκλήρωση και λειτουργία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

Οι εργασίες υλοποιούνται στο τμήμα του δρόμου δίπλα στο Νέδοντα, που λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Μιχαήλ Παπαδημητρίου - Γεώργιος Σακελλαρίου - Ευάγγελος Ξυδέας με έκπτωση 8%. 

Με το έργο αυτό προβλέπονται: Νησίδα, πλάτους 2 μέτρων σε όλο το τμήμα του δρόμου. Κυκλικοί κόμβοι στο ύψος της οδού Δαμηλάτη και στη γέφυρα της οδού Σπάρτης (βόρεια της ΚΑΚ). Νησίδα στη γέφυρα (στο ύψος της Δαμηλάτη) και ξύλινη πεζογέφυρα δίπλα σε αυτή. Πεζόδρομος και ζώνη πρασίνου (με κουκουναριές) μεταξύ του δρόμου και του Νέδοντα. Χώρος για αστικά λεωφορεία που θα φύγουν μετά από κάποιο διάστημα και σε αυτό το χώρο στη συνέχεια θα μπορούν να παρκάρουν τουριστικά λεωφορεία. Φώτα και πλατάνια στη νησίδα. Ξύλινη εξέδρα στο Νέδοντα και περίπτερο με ενθύμια γι’ αυτούς που θα φεύγουν από την Καλαμάτα.

Ακόμα, γίνονται έργα ομβρίων που θα διοχετεύουν τα νερά της Αρτέμιδος στο Νέδοντα και θα τοποθετηθούν επιπλέον φώτα με στύλους που θα μεταφερθούν από το τέρμα της οδού Παπαφλέσσα (συνέχεια της Βασ. Γεωργίου).

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, λόγω των πρόσθετων αυτών εργασιών, τον κόμβο στη γέφυρα της οδού Σπάρτης (βόρεια της ΚΑΚ) θα τον φτιάξει ο "Μορέας".

Γ.Σ.


NEWSLETTER