Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 16:18

Εγκαταστάθηκε το μηχάνημα για τα μπάνια των ΑμεΑ

Γράφτηκε από την
Εγκαταστάθηκε το μηχάνημα για τα μπάνια των ΑμεΑ

Εγκαταστάθηκε ξανά, για το φετινό καλοκαίρι, το μηχάνημα - ράμπα αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα, μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης. Ομως, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου και πρόσβασης στη ράμπα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων που θα προσέρχονται. 

Συγκεκριμένα, φτιάχνεται ξύλινο πάτωμα κάτω από τα αρμυρίκια (νότια της Ανάστασης), που θα συνδέεται με το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου. Το πάτωμα θα έχει παγκάκια και χημική τουαλέτα και σε αυτό τα ΑμεΑ θα μπορούν να αφήνουν τα αμαξίδιά τους. Κατόπιν, μέσω κατάλληλης ξύλινης διάταξης θα μπορούν να φθάσουν μέχρι τη ράμπα, για τη χρήση της οποίας έχουν τηλεχειριστήριο, ενώ τέτοιο θα διαθέτει και ο ναυαγοσώστης που από 1η Ιουνίου θα εξυπηρετεί την ακτή αυτή.

Οπως ανακοινώθηκε, η ράμπα Seatrac φέτος διαθέτει ντουσιέρα πάνω από το κάθισμα και κάμερα που θα μεταδίδει εικόνα της θάλασσας, η οποία θα παρέχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, τηλεμετρία για τη θερμοκρασία του νερού και για εκείνη του αέρα, όπως και Wi-Fi spot για χρήση εκ μέρους των αναπήρων.


NEWSLETTER