Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 09:15

Στον... αέρα ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Στον... αέρα ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει, ακόμα τουλάχιστον, ούτε καν ως πρόταση ή προγραμματισμό, την ένταξη του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο πακέτο Γιούνκερ.

Αυτό είπαν στην "Ε" ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο γ.γ, Υποδομών Γιώργος Δέδες, διαψεύδοντας το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο δρόμος θα ενταχθεί «στο πακέτο Γιούνκερ και χωρίς διόδια. Θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης».

Οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι θα ληφθεί απόφαση, μετά από συζήτηση και ενημέρωση, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για τον νέο παραλιακό δρόμο και για τη βελτίωση του υφιστάμενου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος.

Ο Μεσσήνιος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης μας είπε ότι «υπάρχει μια μελέτη για τον νέο δρόμο, που την έχει χρηματοδοτήσει ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, και μια άλλη για τον υφιστάμενο, που πρόκειται να εκπονηθεί από το "Μορέα". Για τον νέο δρόμο ακούμε διαφορετικά πράγματα, για κόστη 70 εκ. ευρώ και 150 εκ. ευρώ. Αυτά δεν είναι σοβαρά».

Επεσήμανε ακόμα ο κ. Χαρίτσης πως «πρέπει να έχουμε και τις δύο μελέτες και στη συνέχεια θα καθίσουμε τα δύο υπουργεία και οι φορείς της Μεσσηνίας να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε ποιο έργο θα επιλέξουμε να διεκδικήσουμε» - και πρόσθεσε: «Με την απόφαση αυτή θα πάμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα δούμε όλες τις χρηματοδοτικές λύσεις που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα διαπραγματευτούμε».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «είναι πολύ σοβαρό έργο για την ανάπτυξη και τον τουρισμό, καθώς και για τους κατοίκους της Μεσσηνίας», και διευκρίνισε: «Πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα για να μην κάνουμε πρόχειρη δουλειά και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Είμαστε σε συντονισμό με το υπουργείο Υποδομών και παρακολουθούμε από κοινού το θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Θα συζητήσουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία, με πραγματικά δεδομένα, και όποια είναι η καλύτερη λύση θα την προχωρήσουμε. Εχουμε άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Ο γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδες παρατήρησε ότι «είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον κ. Χαρίτση. Περιμένουμε τις μελέτες για να δούμε τι θα πράξουμε».

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Σύμφωνα με πολιτικές και υπηρεσιακές πηγές του υπουργείου Υποδομών, προβληματισμό και επιφυλάξεις δημιουργούν τα ακόλουθα στοιχεία: 

Ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος δεν είναι στα διευρωπαϊκά δίκτυα και δεν θεωρείται ελκυστικό έργο για ιδιωτικές επενδύσεις (ΣΔΙΤ), που απαιτεί το πακέτο Γιούνκερ. Στο πακέτο Γιούνκερ από το υπουργείο -μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν προτείνονται αυτοκινητόδρομοι μόνοι τους, αλλά έργα συνδυασμένων μεταφορών.

Για να ενταχθεί ένα έργο υποδομής (οδικού άξονα) στο πακέτο Γιούνκερ απαιτείται πρόταση από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ "ΜΟΡΕΑ"

Τώρα, όσον αφορά τις μελέτες που πρόκειται να εκπονήσει ο "Μορέας": 

• Αναμένεται η απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (έχει καθυστερήσει), για την αποδοχή της δωρεάς του "Μορέα" για την εκπόνηση των μελετών. 

 

• Η δωρεά του "Μορέα" περιλαμβάνεται στην τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης και αφορά τις μελέτες 3 δρόμων: Βελτίωση του υπάρχοντος στο τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος και τους δρόμους α) Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και β) Καλό Νερό - Τσακώνα (ολοκλήρωση των μελετών).


NEWSLETTER