Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 13:09

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τη Μικρή Μαντίνεια

Το έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση στη Μικρή Μαντίνεια εκτελέστηκε με άρτιο κατασκευαστικά τρόπο και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας ενήργησε όπως όφειλε.

Η θέση αυτή εκφράστηκε από μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου, προϋπολογισμού 1,39 εκ. ευρώ, που υλοποιήθηκε από το ΕΣΠΑ, από το περιφερειακό πρόγραμμα.

Και χρειάστηκε να εκφράσει τη συγκεκριμένη θέση, γιατί είχε κατατεθεί αναφορά - καταγγελία από τον ιδιοκτήτη λατομείου Γιώργο Μαλλίρη, για λήψη υλικών από μη νόμιμα λειτουργούντα λατομεία και από τη θάλασσα με αλίευση, κατά την υλοποίηση του έργου.

Η αναφορά συζητήθηκε στο Δ.Σ. και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τζαμουράνης απάντησε μεταξύ άλλων: «Στο ένα λατομείο στη Μεγαλόπολη είχε λήξει η μίσθωση και πήρε παράταση για 5 χρόνια. Και στο άλλο είχε λήξει η μίσθωση για το δημόσιο χώρο του λατομείου και ο ιδιοκτήτης είχε μεταφέρει υλικό δίπλα σε δικό του ιδιωτικό χώρο (εμπορική επιχείρηση) από όπου πούλησε τους βράχους. Τα υλικά είχαν τις ποιοτικές προδιαγραφές που έπρεπε. Στη μελέτη προβλέπεται ως εναλλακτική δυνατότητα, αν παραστεί ανάγκη, να γίνει αλίευση βράχων από τη θάλασσα. Το έργο έχει περάσει από ελέγχους και έχει τη σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας και του ΕΣΠΕΛ. Για την αλίευση βράχων και το αμμοχάλικο για την αναπλήρωση της παραλίας που πάρθηκαν από δημόσιο χώρο, η υπηρεσία έχει ενημερώσει την Κτηματική Υπηρεσία για να πληρώσει ο ανάδοχος την αξία τους. Εχουν εγκριθεί οι ΑΠΕ κι έχουμε εργαστηριακά αποτελέσματα». Κλείνοντας ο Β. Τζαμουράνης προέτρεψε, «αν διαφωνείτε (για τα εργαστηριακά αποτελέσματα), να τα προσβάλετε».

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι «η Δημοτική Αρχή εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο διευθυντή της» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι δικαστήριο το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν αρμόδιες αρχές να κρίνουν την καταγγελία. Υπάρχουν ζητήματα με τις λατομικές περιοχές. Ας προωθηθεί η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στέλιος Λιακέας τάχθηκε υπέρ του έργου που έγινε, επισημαίνοντας ότι «το έργο έχει δώσει ζωή στην περιοχή. Επρεπε να γίνει, ήταν έργο ζωής».

Και συνεχάρη το δήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, γιατί ήταν πάντα ενήμερος για την πορεία του έργου.

Υπέρ της προσωρινής και οριστικής παραλαβής ψήφισαν η πλειοψηφία, η μείζων μειοψηφία και η "Αλλαγή".

Λευκό ψήφισαν η "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί είχε ψηφίσει λευκό και για το έργο, η παράταξη Μιχάλη Αντωνόπουλου, ο Γιώργος Δημητρούλιας και ο Παναγιώτης Αλούπης από τη μείζονα μειοψηφία.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER