Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 15:26

Μεσσήνη: Διακοπή της "αποκατάστασης" για να γίνει "εξυγίανση" στα Λιμενικά

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Διακοπή της "αποκατάστασης" για να γίνει "εξυγίανση" στα Λιμενικά

 

Τη διακοπή της εργολαβίας που “τρέχει” η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των χωματερών, όσον αφορά τον ΧΑΔΑ Μεσσήνης στα Λιμενικά, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση. 

Την εισήγηση της πλειοψηφίας για τη διακοπή της εργολαβίας και την εξυγίανση των Λιμενικών ως περιοχής-"φιλέτο" για το δήμο και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης - με την επιφύλαξη να γίνει ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσει ο δήμος ότι δεν θα πέσουν πρόστιμα τα οποία δεν αντέχουν να πληρώσουν οι δημότες. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης προειδοποίησε πως αν δεν έπαιρνε απόφαση το Δ.Σ. ο υπεργολάβος θα έμπαινε τις επόμενες μέρες στα Λιμενικά και θα σκέπαζε με χώμα τα σκουπίδια, θάβοντας έτσι και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, είπε ότι θα προετοιμαστεί ο φάκελος για χρηματοδότηση και θα κατατεθεί μέχρι τέλος του χρόνου, ώστε από το υπουργείο να χρηματοδοτηθεί η απορρύπανση του της χωματερής. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Γ. Τσώνης έδωσαν στο Σώμα να καταλάβει ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες ότι η πρόταση χρηματοδότησης θα γίνει δεκτή.

Εν τω μεταξύ, προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε (“παρών” ψήφισε ο Κ. Αποστολόπουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης") και τη διαδημοτική συνεργασία για την από κοινού επεξεργασία των σκουπιδιών με το Δήμο Οιχαλίας. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ο οποίος είπε ότι ο χώρος όπου θα γίνεται η προσωρινή διαχείριση θα αποφασιστεί από κοινού με τον όμορο δήμο, αφού αποφασίσει για την από κοινού επεξεργασία το Δ.Σ. Οιχαλίας. Στον ίδιο χώρο θα γίνεται και η αποθήκευση του υπολείμματος, σε μορφή δεμάτων. Ξεκάθαρος δεν ήταν ο αντιδήμαρχος ούτε για το αν θα βρίσκεται σε περιοχή της Μεσσήνης ή της Οιχαλίας ο χώρος αυτός, που θα προταθεί για ψήφιση προς τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο δήμων, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER