Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 22:43

Στην Αθήνα ο Τσώνης για το Τμήμα Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την

Στην Αθήνα, για να δει τον αρμόδιο υπουργό και να αποτρέψει την κατάργηση του Α.Τ. Πεταλιδίου, θα ανέβει Δευτέρα ή Τρίτη ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Αυτό είπε ο ίδιος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα το Σώμα πήρε σύσσωμο απόφαση να συμφωνήσει σε ένα κοινό αίτημα όλων των παρατάξεων προς τον υπουργό, ενισχύοντας έτσι την διαπραγματευτική θέση του Γ. Τσώνη. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, απαντώντας στη δημόσια τοποθέτηση -στον τοπικό Τύπο- του επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης» Στάθη Αναστασόπουλου, κατά του κλεισίματος του Τμήματος Πεταλιδίου, ανέφερε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα η δημοτική αρχή, τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη όσο και σε τοπικό επίπεδο με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. 

Ο Στάθης Αναστασόπουλος μίλησε για ανάγκη πιο δυναμικών αντιδράσεων από πλευράς δήμου και τοπικής κοινωνίας, για να αποτραπεί το λουκέτο στο Τμήμα. Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα το συλλαλητήριο και τις υπόλοιπες ενέργειες που έχει κάνει η Τριφυλία για να αποτρέψει τη συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών με αυτό των Γαργαλιάνων. 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης τάχθηκε υπέρ ενός κοινού κειμένου από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα καταγράφονται οι αντιρρήσεις για το κλείσιμο του τμήματος. 

 

Ν.Κ.