Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 15:31

36 υποτροφίες σε μαθητές από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τριάντα έξι υποτροφίες, 26 ξένων γλωσσών και 10 χορού σε οικονομικά ασθενείς μαθητές, θα δώσει και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας. Η προσφορά γίνεται μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού, στο πλαίσιο του θεσμού υποτροφιών, για 4η χρονιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso, καθώς και άλλα κέντρα ξένων γλωσσών και σχολές χορού.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν, από σήμερα έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την ετήσια χορήγηση υποτροφίας. Διευκρινίζεται ότι κάθε οικογένεια δικαιούται μία υποτροφία σε σχολή χορού ή σε κέντρο ξένων γλωσσών και μόνο για το επίπεδο Junior A' Αγγλικών ή Α' τάξη Γαλλικών ή ό,τι αναγράφεται (κατά περίπτωση). Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές που φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μαζί με την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τη δήλωση προτιμήσεων κέντρου ξένων γλωσσών ή σχολής χορού, ώστε τα αποτελέσματα να βγουν το γρηγορότερο δυνατό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27210 87902, ώρες 10 π.μ. - 1μ.μ. καθημερινά ή να επισκεφθούν το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για την αίτησή τους.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι όσων εκ των υπολοίπων επιχειρήσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα θέλουν να συνεισφέρουν με υποτροφία, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημήτρη Βεργόπουλο, αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και  Ευρωπαϊκών Θεμάτων, τηλ. 6936-634454.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: 1) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα. 2) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν έως σήμερα εγγραφεί σε κέντρο ξένων γλωσσών ή σχολή χορού το τρέχον έτος. 3) Πιστοποιητικό εγγραφής στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμάτας. 4) Εκκαθαριστικό Εφορίας 2016. 5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 6) Βεβαίωση ότι ο μαθητής είναι γραμμένος στο σχολείο και περσινό απολυτήριο (με τη βαθμολογία). 7) Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας θεωρημένο (εάν υπάρχει). 8) Βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία για περιπτώσεις ΑμεΑ.