Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 08:16

Επιχειρήσεις χρωστούν 15.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον

Βολές για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις καταγγελίες ότι έχει προχωρήσει σε διακοπές παροχών νερού λόγω οφειλών προς αυτήν.

Μάλιστα από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο επικεφαλής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί η ΔΕΥΑΤ να προχωρά σε κόψιμο νερού σε πολίτες ειδικά αυτές τις ημέρες που ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συμπλήρωσε δε πως κόπηκε το νερό για ποσά πολύ μικρά, τη στιγμή μάλιστα που άλλες υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ δεν κάνουν ανάλογες ενέργειες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν δείτε τι οφειλές υπάρχουν στο δήμο από παρελθόντα έτη θα σας πιάσει φρίκη. Πολιτική της ΔΕΥΑΤ είναι να μην αφήνουν τα χρέη να διογκώνονται και σε πολλές κατηγορίες πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη λαμβάνεται μέριμνα. Δεν μπορεί όμως να φτάνουν επιχειρήσεις να χρωστάνε 15.000 ευρώ, αυτό είναι έγκλημα, δεν θα αφήσουμε να διογκώνονται οι οφειλές».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης που επισήμανε ότι δεν μπορεί το 2016 μια δημοτική επιχείρηση να διαχειρίζεται από ανθρώπους χωρίς ένα πτυχίο. «Υπάρχει ανισοκατανομή των τελών ύδρευσης και δεν πληρώνουν πλην της Κυπαρισσίας, όπου και στα δημοτικά τέλη υπάρχει ανισοκατανομή εις βάρος της Κυπαρισσίας» είπε.

Κ.Μπ.