Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 10:13

Κατσίβελας και Μπασάκος συζήτησαν για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Οι αποσπάσεις γιατρών, που αποδυναμώνουν τη λειτουργική ικανότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα με τον διοικητή της υγειονομικής μονάδας Παναγιώτη Μπασάκο.

Αφορμή στάθηκε η νέα απόσπαση που ήρθε για έναν ακόμη γιατρό, τον ορθοπαιδικό, η οποία δεν έχει γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας καθώς είναι ο μοναδικός ορθοπαιδικός που έχει σήμερα το νοσοκομείο στην Κυπαρισσία.

Ωστόσο το αίτημα για τη συγκεκριμένη απόσπαση φαίνεται να ξεχειλίζει το ποτήρι της φυλλορροής για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, και μάλιστα σε νευραλγικές του θέσεις, που θέτουν και ζήτημα λειτουργίας βασικών κλινικών του. 

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει αποσπαστεί ένας μικροβιολόγος και το νοσοκομείο έχει μείνει μόνο με έναν, καθώς ένας ακόμη έχει πάρει κανονική μετακίνηση. Εχει αποσπαστεί επίσης ένας χειρουργός, ένας αναισθησιολόγος -με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει μόνο έναν-, ενώ υπάρχει ζήτημα και με τους ακτινολόγους, καθώς το νοσοκομείο έχει μόνο έναν αφού ένας ακόμη βρίσκεται σε άδεια.

Αυτό που τονίστηκε και επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχαν δήμαρχος και διοικητής του νοσοκομείου, είναι ότι όχι μόνο δεν θα δεχθούν άλλες μετακινήσεις προσωπικού, αλλά θα ζητήσουν να ανακληθούν και αυτές που έχουν γίνει. Οπως ειπώθηκε, η ανησυχία τους είναι έντονη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς αποδυναμώνεται από γιατρούς σε καίριες ειδικότητες.

 

Κ.Μπ.