Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 15:47

Οικονομία σε νερό και ρεύμα ζητεί από τα σχολεία ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Οικονομία σε νερό και ρεύμα ζητεί από τα σχολεία ο Νίκας

Οικονομία, περιορισμό της σπατάλης σε ρεύμα και νερό στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, ζητεί ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Σε έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Νίκας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά από ελέγχους στις σχολικές μονάδες του δήμου μας, διαπιστώθηκε άσκοπη χρήση του ηλεκτροφωτισμού σε ώρες που δε χρειάζεται (ηλιοφάνεια) και χρήση πρόσθετων συσκευών θέρμανσης ή ψύξης, οι οποίες είναι ηλεκτροβόρες, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντίστοιχη επιβάρυνση της σχετικής δαπάνης.

Επισημαίνεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεχών περικοπών των πιστώσεων, ο δήμος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην πληρωμή των διογκούμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ, από την άλλη, ειδοποιεί ότι η καθυστέρηση πληρωμής θα οδηγήσει στην παρακράτηση των δημοτικών τελών και φόρων, από τους οποίους μισθοδοτείται, μεταξύ άλλων, μέρος των δημοτικών υπαλλήλων. Παρατηρείται, επίσης, άσκοπη κατανάλωση και απώλεια νερού σε ορισμένες σχολικές μονάδες, με αντίστοιχα επιβαρυντικά αποτελέσματα για το Δήμο Καλαμάτας».

Ο δήμαρχος παρακαλεί τις Διευθύνσεις να επιστήσουν την προσοχή των διευθυντών των σχολείων, «προκειμένου να προχωρήσουν στον ορισμό υπευθύνου από το προσωπικό κάθε σχολείου και, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να ενεργήσουν για τη λήψη κατάλληλων μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ύδατος».


NEWSLETTER