Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 17:38

Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων

Γράφτηκε από την
Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων

Τη μείωση των αμοιβών των καθαριστριών των σχολείων επισημαίνει με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο σύμβουλος της "Αλλαγής" Γιάννης Χριστόπουλος.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση κάνοντας πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες της, προχώρησε στη μείωση των "υψηλόμισθων καθαριστριών" των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων που παίρνουν αμοιβές από 100 έως 280 ευρώ το μήνα ανάλογα τις αίθουσες… αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και την υγεία των μαθητών!! Σημειώνουμε 2 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και ενώ οι συμβάσεις καθαριότητας μεταξύ καθαριστριών με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, με το υπ' αριθμ. 606/628/44614-23-9-2015 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, επισημαίνεται ότι το εγκεκριμένο ποσό δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών το διδακτικό έτος 2015-2016 μειώνεται σε σχέση με το περσινό κατά 10%! Η μείωση αυτή αυστηρά (όπως δηλώνεται στο έγγραφο), θα πρέπει να περιληφθεί στις συμβάσεις των καθαριστριών με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας».

Ο κ. Χριστόπουλος ρωτά τη δημοτική αρχή: «Θα προχωρήσει άμεσα στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου  καθαριότητας της Σχολικής Επιτροπής με τις καθαρίστριες των σχολείων του δήμου; Θα ζητήσει την καταβολή του συνολικού ποσού χωρίς περικοπές; Θα διεκδικήσει τη μόνιμη πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία μια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;». Και καταλήγει: «Η μη σοβαρή αντιμετώπιση του ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας των σχολείων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μικρών μαθητών».


NEWSLETTER