Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 20:06

Τα τέλη αποχέτευσης σε Αβραμιού και Λευκοχώρα

Γράφτηκε από την

Καθορίστηκαν από τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης τα τιμολόγια σύνδεσης καθώς και το τέλος χρήσης υπονόμων - πάγιο για το αποχετευτικό δίκτυο Αβραμιού - Λευκοχώρας.

Με σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Μπουρίκας ενημερώνει ότι το αποχετευτικό δίκτυο ολοκληρώνεται και το μηνιαίο πάγιο ανά υδρόμετρο θα είναι 2 ευρώ, ενώ το τέλος χρήσης υπονόμων θα είναι 0,25 ευρώ ανά κυβικό. Σχετικά με το τιμολόγιο για τη σύνδεση με την αποχέτευση, οι χρεώσεις θα είναι οι εξής: 1. Δαπάνη διακλάδωσης με το δίκτυο ακαθάρτων: 100 ευρώ ανά μέτρο διακλάδωσης με βάση το μισό του πλάτους του δρόμου. 2. Tέλος σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων:  

Tα πρώτα 100 m2 του ακινήτου με 2 ευρώ ανά m2. Από 100 m2 - 99999 m2 του ακινήτου με 4 ευρώ ανά m2. 3. Δαπάνη τοποθέτησης φρεατίου: 100 ευρώ ανά σύνδεση. Σε όλα τα παραπάνω επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. 4. Τρόπος πληρωμής τέλους σύνδεσης αποχέτευσης: α) 10% προκαταβολή  και το υπόλοιπο σε 12 μηνιαίες ισόποσες άτοκες δόσεις. β) Με εφάπαξ πληρωμή γίνεται έκπτωση 20%. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή των δόσεων χρεώνεται επιβάρυνση 1,5% ανά μήνα. 

Η σύνδεση με το δίκτυο αστικών λυμάτων είναι υποχρεωτική για τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται πλησίον αγωγού  αποχέτευσης. Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης αρνείται να συμμορφωθεί με τα παραπάνω η ΔΕΥΑΜ προειδοποιεί ότι θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα και θα προβεί σε διακοπή της παροχής του νερού.