Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 16:25

Ψεκασμοί στα πεύκα για καταπολέμηση της κάμπιας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τις κάμπιες στα πεύκα της πόλης καταπολεμάει αυτή την περίοδο ο Δήμος Καλαμάτας. Χθες το πρωί συνεργείο του δήμου ψέκαζε τα πεύκα στην οδό Νέδοντος, δίπλα στο ποτάμι, απέναντι από τη ΔΕΗ. 

Η εικόνα προκαλούσε αίσθηση, γιατί τα δύο μέλη του συνεργείου είχαν λάβει όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλει η πιστοποίηση και ήταν ντυμένοι σαν αστροναύτες.

«Είναι η κατάλληλη εποχή για την καταπολέμηση, καθώς τώρα οι κάμπιες βρίσκονται από το 1ο προς το 2ο στάδιο της προνύμφης», επεσήμανε στην "Ε" ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Λιοντήρης. Εξήγησε ότι «στόχος είναι να μην ενηλικιωθούν, να μην ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Κάνουν φωλιές και προκαλούν αλλεργίες το Μάρτιο». Μας ενημέρωσε ότι «η καταπολέμηση γίνεται με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλο Θουριγγίας)» και σημείωσε: «Δεν έχει καμία επίπτωση στον άνθρωπο, στο φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι δηλητήριο, ούτε ερεθιστικό. Ο νόμος επιβάλλει την πιστοποίηση στους κηπουρούς μας. Πρέπει να έχουν αυτή τη στολή, είναι τα βασικά μέτρα ασφαλείας».

Ο διευθυντής μας πληροφόρησε ότι θα συνεχίσουν τους ψεκασμούς στους υπόλοιπους πευκώνες της πόλης και στα σχολεία, που υπάρχουν πεύκα.

Επίσης, ο Γ. Λιοντήρης μας είπε ότι «τον Ιούνιο γίνεται η καταπολέμηση του εντόμου marchalina hellenica. Είναι η βαμβακάδα που κάνει ζημιά στα πεύκα».

Γ.Σ.