Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 18:36

Διαγωνισμός για τον εξοπλισμό του πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμός για τον εξοπλισμό του πάρκινγκ του Νέδοντα

Επαναληπτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας 5 ετών, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 127.993,8 ευρώ, πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Η ημερομηνία έναρξης προσφορών είναι η 30ή Νοεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία η 22α Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Για τον πρώτο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, η επιτροπή διαγωνισμού του δήμου απέρριψε τις προσφορές και των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών, γιατί είχαν λάθη και κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2-1) απέρριψε και την ένσταση που είχε υποβάλει η μία εταιρεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, «το προτεινόμενο σύστημα αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης περιλαμβάνει τερματικά εισόδου και εξόδου, μπάρες, κάμερες αναγνώρισης, χειροκίνητο και αυτόματα ταμεία (μηχανήματα πληρωμής) και αναγνώστες καρτών».

Ειδικότερα, στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του δήμου στο Νέδοντα προβλέπεται να εγκατασταθούν: «α) Ενα τερματικό εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας. β) Ενα τερματικό εξόδου. γ) Δύο αυτόματα μηχανήματα πληρωμής. δ) Ενα χειροκίνητο ταμείο, ενώ ο βόρειος χώρος στάθμευσης δύναται να ελεγχθεί με την τοποθέτηση: α) ενός τερματικού εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας, β) ενός τερματικού εξόδου, γ) ενός αυτόματου μηχανήματος πληρωμής. Το σύστημα θα διασυνδέεται μέσω μισθωμένης γραμμής με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Με την υλοποίηση του συστήματος θα απαιτείται η απασχόληση μόνο ενός δημοτικού υπαλλήλου τις ώρες αιχμής στο χειροκίνητο ταμείο του κεντρικού πάρκινγκ».


NEWSLETTER