Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 08:56

Ο Νίκας κατήγγειλε ρουσφέτια στο στρατό χωρίς… ονόματα!

Γράφτηκε από την

Εναντίον εκείνων που «χρησιμοποιούν το στρατόπεδο της Καλαμάτας με ιδιοτέλεια, για ρουσφέτια και ψηφαλάκια, εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα», έβαλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν κινδυνεύει ή όχι το στρατόπεδο, είπε ότι κινδύνευσε και εξήγησε πως αντέδρασε ήπια κι ενημερώθηκε πρώτα από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, γιατί, όπως ανέφερε «δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά, να τινάξω τα πάντα στον αέρα. Το θέμα είχε λάβει πολιτικές διαστάσεις».

Απευθύνοντας βολές και καρφιά, είπε πως «λέμε πολλά λόγια για πατριωτισμό, για ιστορία και προγόνους, αλλά δε σεβόμαστε το στρατόπεδο όπως θα έπρεπε». Διευκρίνισε ότι «ο Λόχος Διοικήσεως που είναι για τη φύλαξη του στρατοπέδου και για την προετοιμασία της επόμενης σειράς, από 40 άτομα γίνονται ξαφνικά 180 και κάποιοι υπηρετούν γύρω γύρω για να βλέπουν τη μαμά τους, όταν οι μονάδες του Εβρου είναι υποστελεχωμένες».

Εκανε λόγο για ρουσφέτια και ψηφαλάκια, και εκτίμησε πως σε κάθε περίπτωση «ο δημόσιος τομέας θα μειωθεί, θα συρρικνωθεί. Η χώρα δεν έχει να πληρώσει».

Ο κ. Νίκας, αφού μίλησε για ιδιοτέλεια, ακραίες φωνές και κομματικά συμφέροντα, δήλωσε ότι «πρέπει να κουβεντιάσουμε με λογική και συνεννόηση. Δεν μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιούν το στρατόπεδο για ίδιον όφελος, για αύξηση της κομματικής τους επιρροής».

Ιδιαίτερη επιμονή για το θέμα του στρατοπέδου έδειξε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας και ο Γιώργος Δημητρούλιας, ενώ ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος παρατήρησε ότι το ΓΕΣ έχει την ευθύνη για τη χωροταξία των στρατοπέδων και προέτρεψε να μην ασχολούμαστε με το θέμα του στρατοπέδου για τα ψηφαλάκια.

 

Γ.Σ.