Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 09:19

Αλλαγή πλεύσης για τη Ναυαρίνου με διανοίξεις και απαλλοτριώσεις

Γράφτηκε από τον
Αλλαγή πλεύσης για τη Ναυαρίνου με διανοίξεις και απαλλοτριώσεις

Θετικά φαίνεται αρχίζει να βλέπει και να συζητεί το θέμα της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αλλάζοντας τη μέχρι τώρα στάση του. Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, σημείωσε ότι το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, στο οποίο έχει ενταχθεί η Καλαμάτα, χρηματοδοτεί και διανοίξεις δρόμων κάθετων στη Ναυαρίνου, καθώς και απαλλοτριώσεις κτισμάτων κάτω από την παραλιακή.

Από τις απαντήσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα από το πρόγραμμα να υλοποιηθούν παρεμβάσεις ουσίας, μέσα από τις οποίες θα μπορεί να δρομολογηθεί η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου σ’ ένα μεγάλο και καθοριστικό τμήμα της.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Νίκας υπενθύμισε ότι με το δάνειο του 1.220.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, μεταξύ άλλων μελετών και πράξεων εφαρμογής, προβλέπεται η σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης στην Ανατολική Παραλία. Με τη μελέτη αυτή αναμένεται να επεκταθεί η διάνοιξη της Κρήτης έως τη Λακωνικής. Πρόκειται για την περιοχή που, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, «οριοθετείται ανατολικά από το δυτικό όριο της πολεοδομικής μελέτης της παραλίας Βέργας, δυτικά από τη διαμορφωμένη οδό Κρήτης στο ανατολικό όριο της ιδιοκτησίας Σταύρου Παπαδόπουλου, νότια από την οδό Ναυαρίνου και βόρεια από την προτεινόμενη από εγκεκριμένο ΓΠΣ επέκταση της οδού Κρήτης (έκταση 410 στρ. περίπου). Η περιοχή από το εγκεκριμένο ΓΠΣ προορίζεται για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής».

Ακόμα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι μέσα από το πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης μπορεί να αξιοποιηθεί και το μάστερ πλαν του λιμανιού, η επικαιροποίηση του οποίου δημοπρατείται από το υπουργείο Υποδομών στις 12 Ιουλίου. Κλείνοντας, επιβεβαίωσε ότι: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συντάξει μελέτη για το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε προγραμματική σύμβαση με το δήμο. Μετά τη μελέτη θα ακολουθήσει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης. Στο πρόγραμμα και τη μελέτη θα περιληφθούν: α) Η παραλιακή ζώνη, δηλαδή από Κορδία έως "Filoxenia" και μέχρι το ύψος της οδού Κρήτης. β) Το Ιστορικό Κέντρο, δηλαδή η περιοχή που οριοθετείται μεταξύ των οδών Παν. Καίσαρη - Φαρών - πλατεία Φραγκόλιμνας - Υπαπαντής - Αριστομένους.

Τέλος, ανέφερε ότι με την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να αντλήσει σημαντικά ποσά από τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER