Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 18:33

Καλαμάτα: Προβληματισμός για τη μεγάλη έκπτωση της ΚΑΣΤΑΤ

Γράφτηκε από τον

Με προβληματισμούς για τη μεγάλη έκπτωση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε χθες, το αποτέλεσμα της επαναληπτικής δημοπρασίας για το έργο "Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας", προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

 Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, με έκπτωση 58,91%.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι «γεννιούνται ερωτήματα με τέτοιες εκπτώσεις, όσον αφορά την καταλληλότητα του έργου». Ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ελέγξει την υλοποίηση του έργου κι εξέφρασε το φόβο του πως θα υπάρξουν προβλήματα.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παύλος Μπουζιάνης είπε ότι υπάρχουν επιβλέποντες που ελέγχουν κι υπογράφουν κι έχουν την ευθύνη. Ανέφερε πως είναι υψηλές οι τιμές στα τιμολόγια από την εποχή Σουφλιά και υπάρχει το περιθώριο για μεγάλες εκπτώσεις.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάβας είπε ότι πέρα από τις υψηλές τιμές Σουφλιά, έχει μειωθεί κατά 50% το μισθολογικό κόστος. Και διαβεβαίωσε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα διασφαλίζει η υπηρεσία.

Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος προέτρεψε χαρακτηριστικά «βγάλτε και κανέναν κόφτη σε κανέναν εργολάβο, όχι μόνο στους μισθούς».

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης (προήδρευσε στη συνεδρίαση, ως αντιπρόεδρος, καθώς απουσίαζε ο πρόεδρος - αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης βρίσκεται στο εξωτερικό) παρατήρησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, να μειωθούν οι τιμές Σουφλιά. Ανέφερε πως δε μπορούν να συμμετέχουν σε δημοπρασίες, εταιρείες που σχετίζονται με συγγενικά πρώτου βαθμού πρόσωπα της αυτοδιοίκησης (η ΚΑΣΤΑΤ είναι η εταιρεία του αδελφού του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και η κόρη του είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας). Εκτίμησε, ακόμα, ότι με τέτοιες εκπτώσεις το έργο είναι κάτω του κόστους.

Με το έργο αυτό του οποίου το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε χθες, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Βασ. Κωνσταντίνου (από Αριστομένους έως Φαρών), Θεμιστοκλέους και Περικλέους, Μπουμπουλίνας από Χρυσοστόμου Σμύρνης έως Χίου Σοφοκλέους (από Φιλελλήνων έως Φαρών), Πλάτωνος (από Φαρών έως Μαιζώνος) σε τμήματα της Λακωνικής και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

 

Γ.Σ.