Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 10:07

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος έλεγαν ο ένας τον άλλο "φασίστα" στο ΔΣ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Πρόεδρος και αντιπρόεδρος έλεγαν ο ένας τον άλλο "φασίστα" στο ΔΣ Τριφυλίας

Εντάσεις, αποχωρήσεις, βαρείς χαρακτηρισμούς και υψηλούς τόνους είχαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με τον πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Οι κόντρες ξεκίνησαν από την πρώτη συνεδρίαση του Σώματος που είχε μοναδικό θέμα την έγκριση απολογισμού ισολογισμού του 2014 όπου και αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία. Ολα άρχισαν όταν ο επικεφαλής της παράταξης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, αφού είχαν ακουστεί τα στοιχεία και οι παρατηρήσεις του ισολογισμού από τους λογιστές, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δοθούν πρώτα απαντήσεις για κάθε μια παρατήρηση και μετά να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος. Τόσο ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας όσο και ο πρόεδρος του Σώματος απάντησαν ότι δεν μπορεί να καθορίσει αυτός πως θα γίνει η διαδικασία συζήτησης του θέματος. Ο κ. Ανδρινόπουλος επέμενε ότι η ουσία βρίσκεται στις παρατηρήσεις και έπρεπε να δοθούν απαντήσεις, και όταν αυτό δεν έγινε αποχώρησε με την παράταξή του.

Η ένταση όμως είχε και δεύτερο ημίχρονο, στην δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος, όταν ζήτησε το λόγο επί προσωπικού ο κ. Ανδρινόπουλος και ο πρόεδρος δεν του τον έδωσε, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κουτσούλης που τόνισε ότι όταν ζητείται ο λόγος επί προσωπικού οφείλει να τον δίνει. Ο πρόεδρος ανταπάντησε ότι «δεν θα μου κάνεις μάθημα εσύ» και ο κ. Κουτσούλης του ζήτησε να αφήσει αυτό το ύφος για το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλάκις, όπως είπε, καταλογίζοντας του φασιστική συμπεριφορά. Με την ένταση να χτυπάει κόκκινο ο πρόεδρος αποκάλεσε τον αντιπρόεδρο «φασίστα» κι ο αντιπρόεδρος του απάντησε ότι «φασίστας είσαι και φαίνεσαι», συμπληρώνοντας μάλιστα «υμνητής καθεστώτων δεν υπήρξα εγώ».

Με καυστικό τρόπο απάντησε στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης και στις εντάσεις ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας πως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζεται με κανονισμό, κανείς δεν επιβάλλει όρους με εξυπνακίστικες τακτικές. Ο διάλογος, είπε, απαιτεί αμοιβαίο σεβασμό και δεν μπορεί να γίνεται κάτω από απειλές και ιδεολογίες στρατού. Μάλιστα συνέδεσε την αποχώρηση με τη θητεία του κ. Ανδρινόπουλου ως πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής το 2013, όπως και την ένταση με το γεγονός ότι αυτή η δημοτική αρχή, όπως είπε, έχει επιτυχίες και έργο να δείξει, όπως αυτό της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, που φέρνουν την αντιπολίτευση σε δύσκολη θέση. Θέλουν, είπε, να είναι η ένταση στην επικαιρότητα και όχι αυτά που έχει πετύχει η δημοτική αρχή. 

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η έμμεση αναφορά του στον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Σωτήρη Μπακούρο (χωρίς να τον κατονομάσει), λέγοντας ότι «λείπει ο άνθρωπος πους σας κρατάει σε ισορροπία, δίνει ηρεμία και σας δίνει υπόσταση σαν ομάδα».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ανδρινόπουλος είπε ότι ακούστηκαν πράγματα αναληθή και ψευδή σχετικά με την θέση που κατείχε - «εγώ είχα παραιτηθεί αρχές 2014, άλλοι ήταν στην Οικονομική Επιτροπή. Ρίχνετε λάσπη όπως κάνατε και προεκλογικά, από εδώ και πέρα όμως θα μιλάμε με ονοματεπώνυμο. Και στο κάτω κάτω, εγώ ζήτησα να γίνει αναφορά στις παρατηρήσεις και να γίνει συζήτηση. Τα παιχνίδια τελειώνουν και θα σταματήσουν εδώ, εγώ δεν θα συνεχίσω σε αυτή την κατάσταση».

Να σημειώσουμε ότι τελικά ο απολογισμός και ο ισολογισμός πέρασαν κατά πλειοψηφία, με τη μείζονα μειοψηφία να έχει αποχωρήσει, την πρώτη ελάσσονα να ψηφίζει λευκό και τη δεύτερη κατά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER