Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 20:18

Πρόστιμα σε μονάδες ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε Καλαμάτα και Σπερχόγεια

Γράφτηκε από την
Πρόστιμα σε μονάδες ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε Καλαμάτα και Σπερχόγεια

Πρόστιμα συνολικού ποσού 1.900 ευρώ, για περιβαλλοντικές παραβάσεις, επέβαλε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη σε δύο μονάδες - διαλυτήρια Ο.Τ.Κ.Ζ., στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας και στο "Βάλτο" της Σπερχογείας.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά από αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος στις 11 Μαΐου και τις εισηγήσεις που ακολούθησαν.

Ειδικότερα, επιβλήθηκε πρόστιμο: α) 1.200 ευρώ στη δραστηριότητα "Ανακύκλωση Μεσσηνίας Α.Ε.", διαλυτήριο Ο.Τ.Κ.Ζ. - μονάδα διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων - μονάδα αποθήκευσης χρησιμοποιημένων Η.Σ. και συσσωρευτών, στη περιοχή "Βάλτος" της Σπερχογείας. Το πρόστιμο κατανέμεται: «500 ευρώ, επειδή η αποθήκευση των παλαιοσιδήρων και παλαιών μετάλλων γίνεται σε μεγάλο όγκο (ύψους 7 - 8 μέτρα περίπου) κατά παράβαση όρου της ΑΕΠΟ. 500 ευρώ επειδή η τελική διάθεση των υγρών απορροών της δραστηριότητας, όπως μας δήλωσαν οι ιδιοκτήτες είναι τα αποστραγγιστικά κανάλια, όμορα με την ιδιοκτησία της δραστηριότητας και όχι στεγανός βόθρος, όπως αναφέρεται στην ΑΕΠΟ. Και 200 ευρώ επειδή δεν προσκομίστηκαν στην υπηρεσία ετήσια έκθεση παραγωγού αποβλήτων για το έτος 2015, σχετικά παραστατικά για τη διαχείριση επικινδύνων».

β) «700 ευρώ στην εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων διαλυτήριο Ο.Τ.Κ.Ζ., ιδιοκτησίας Χαϊδός Ιωάννης του Νικολάου στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας. Το πρόστιμο διαχωρίζεται: 

500 ευρώ, επειδή η τελική διάθεση των υγρών απορροών της δραστηριότητας, όπως μας δήλωσε ο ιδιοκτήτης είναι στεγανοί βόθροι και όχι υπεδάφιο πεδίο διάθεσης, όπως αναγράφεται στην ΑΕΠΟ. Και 200 ευρώ, επειδή δεν προσκομίστηκε, ενώ ζητήθηκε κατά την αυτοψία, ετήσια έκθεση παραγωγού αποβλήτων για το έτος 2015».

 


NEWSLETTER