Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 17:09

Φρένο Τατούλη σε διαγωνισμό για διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Υποστηρικτικό διαγωνισμό για το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, ματαίωσε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Πρόκειται για το υποέργο «Υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Ε.Π. “Πελοπόννησος” 2014-2020 στη διαδικασία ελέγχου του φακέλου μεγάλου έργου, καθώς και για την καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής του δικαιούχου, για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων και για την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά και επιβεβαιώνει τις δυσκολίες που συναντά η Περιφέρεια στην υλοποίηση του διαγωνισμού, ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αμφισβητήσεις.

Στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρεται ότι καθυστέρησαν: α) Η διαδικασία "εξυγίανσης" των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και το συγκεκριμένο μεγάλο έργο του ΕΠΠΕΡΑΑ. Ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, μόλις πριν από την έναρξη προετοιμασίας των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2014-2020 και στη βάση αυτής της διαδικασίας προσδιορίστηκε το μέρος του έργου "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ", που θα χρηματοδοτηθεί στην προγραμματική περίοδο 2007-2013 και εκείνο που θα χρηματοδοτηθεί στην περίοδο 2014-2020. β) Η εξέταση της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Στην απόφαση Τατούλη εκτιμάται ότι «κατόπιν αυτών των καθυστερήσεων, έχει σμικρυνθεί ο χρόνος που απομένει για την εκτέλεση του έργου στο οποίο αφορούσε ο εν λόγω διαγωνισμός και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί η διαδικασία επιλογής αναδόχου, κατά συνέπεια, θα πρέπει να ματαιωθεί ο διαγωνισμός».