Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 17:37

Παραμένουν τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών

Γράφτηκε από τον

Τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας παραμένουν, παρότι η νέα σχολική χρονιά κλείνει ένα μήνα λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τη μεταφορά μαθητών, για 4 από τα δρομολόγια των λεωφορείων στους Δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας που είχαν κηρυχθεί άγονα (δεν είχαν κατατεθεί προσφορές στο διαγωνισμό), προκήρυξε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμός 121.685,47 ευρώ και αφορά τα ακόλουθα δρομολόγια: 1) Βαλύρα - Σκάλα - Τσουκαλέικα - ΒΙΠΕ - Ανθούσα - Κοτρονάκι - Μελιγαλάς, 28 χλμ. 54 μαθητές. 2) Μερόπη - Μελιγαλάς, 7,8 χλμ. 48 μαθητές. 3) Χρυσοχώρι - Δώριο, 18 χλμ. 18 μαθητές. 4) Διπόταμα - Αγρίλη - Χαλαζόνι - Εξοχικό - Φιλιατρά, 30 χλμ. 30 μαθητές.

Η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του συστήματος, κατόπιν δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης συμμετοχής στο δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.ppel.gov.gr.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται άλλα 109 δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών, που προβλέπονται να γίνουν με ταξί, τα οποία είχαν αποβεί άγονα στο διαγωνισμό, ενώ με ταξί προβλέπεται να υλοποιηθούν άλλα 3 δρομολόγια στην Τριφυλία, που αρχικά περιλαμβάνονταν στον πίνακα των δρομολογίων με λεωφορεία.

Επιπλέον, γύρω στα 35 είναι τα καινούργια δρομολόγια που προέκυψαν μετά την ενημέρωση από τα σχολεία της Μεσσηνίας, για τους νέους μαθητές. Ολα αυτά τα δρομολόγια αναμένεται να προκηρυχθούν με ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, που θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Γ.Σ.