Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 09:27

Με την ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ για προσλήψεις: Στα άκρα η κόντρα για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Τα πάντα, όπως όλα δείχνουν, θα κριθούν τις επόμενες ημέρες και η κάθε πλευρά πιέζει, προκειμένου να επιβάλει τη θέση της.

Η κυβέρνηση και η εταιρεία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, χωρίς να έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο τι συζητείται και πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται η συμφωνία. Η ανακοίνωση της εταιρείας για προσλήψεις, που ανέδειξε το Σάββατο η "Ε", κατά μία άποψη θεωρείται ως ένδειξη ότι έχει κλείσει συμφωνία και τρέχει για να προλάβει προθεσμίες και κατά μία άλλη ότι αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο στον τελικό γύρο. Η ανακοίνωση όπως ήταν φυσικό πυροδότησε αντιδράσεις και αύξησε την ανησυχία αυτών που αντιδρούν.
Ο περιφερειάρχης Τατούλης από τη δική του πλευρά έβαλε χθες -κατά την πάγια τακτική του- κατά πάντων και κυρίως κατά των δημάρχων και των βουλευτών, που σε συνάντησή τους την Παρασκευή στην Τρίπολη ζήτησαν να μην προχωρήσει η διαχείριση μέσω ΣΔΙΤ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας χθες με νέες δηλώσεις του ζήτησε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας, εστιάζοντας όμως στην ανάγκη μείωσης του κόστους.