Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 19:14

Τατούλης κατά πάντων για τα σκουπίδια 

Γράφτηκε από την
Τατούλης κατά πάντων για τα σκουπίδια 

Επίθεση στην κυβέρνηση, τους δημάρχους και τους βουλευτές εξαπέλυσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Για την κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την ΤΕΡΝΑ, ανέφερε ότι «πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με εταιρεία, αφενός τους όρους μιας σύμβασης, η οποία έχει προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφετέρου χωρίς τη συμμετοχή του δικαιούχου του έργου, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Για τους δημάρχους είπε πως «ο ΦοΔΣΑ και οι δημοτικές αρχές όταν αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα, ζήτησαν τη βοήθεια της πολιτείας, η οποία απευθύνθηκε στην Περιφέρεια και ρώτησε αν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη, την οποία εμείς προσφερθήκαμε να φέρουμε εις πέρας». Ακόμα, εξέφρασε την εντύπωσή του που «ορισμένοι δήμαρχοι ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο έργο αυτό και σήμερα πρωτοστατούν ενάντιά του». Ανέφερε πως «ενώ λίγο καιρό πριν, όταν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων έλεγαν ότι έφταιγε το γεγονός ότι καθυστερούσε η υπογραφή της σύμβασης, τώρα άλλαξαν την τακτική τους, όταν ο κ. Τσιρώνης μπήκε στη λογική να τάζει χρήματα και να κουνά τα ευρώπουλα σαν μαρουλόχαρτα για να τους προσεταιριστεί». Επέμεινε ότι «τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν και δεν θα αυξηθούν. Η τιμή που έχει προκύψει από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέρχεται στα 61,79 ευρώ τον τόνο η μέγιστη μεσοσταθμιστική τιμή».

Οσον αφορά τους βουλευτές και τον πολιτικό κόσμο δήλωσε έκπληκτος «για το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις που δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το έργο μέχρι χθες και δεν είχαν ενδιαφερθεί καθόλου για τη λύση του προβλήματος, τώρα υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους και διατείνονται ότι δεν θα υπογράψουν το έργο. Κανείς δεν τους ζήτησε να το υπογράψουν, δεν είναι έργο των βουλευτών, είναι έργο της Περιφέρειας». Και κατηγόρησε τους βουλευτές πως δεν έχουν βοηθήσει καθόλου την Περιφέρεια, υποστηρίζοντας: «Τα 5 αυτά χρόνια σχεδόν κανένας δεν βοήθησε στα μεγάλα επιτεύγματα της Περιφέρειας. Το σύνολο σχεδόν των βουλευτών δεν έχουν βοηθήσει σε καμία κατεύθυνση την Περιφέρεια, ενώ αντίθετα σε πολλές προσκλήσεις σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας είναι απόντες. Οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν για τους βουλευτές που δεν βοηθούν τον τόπο τους και γίνονται αυτόκλητοι κατήγοροι της προσπάθειας της Περιφέρειας». 


NEWSLETTER