Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 18:32

Κλιμάκιο της ΝΔ στην Αρκαδία για τις καταστροφές

Γράφτηκε από την

Κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής το βουλευτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, επισκέφθηκε χθες την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πληγείσες περιοχές της Αρκαδίας, από την πρωτοφανή κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι ήταν κοινή διαπίστωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. ότι «μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αποκατάσταση των βλαβών από τη θεομηνία του Σαββάτου σε περιοχές της Αρκαδίας».

Στη συνάντηση από πλευράς Ν.Δ. συμμετείχαν η βουλευτής Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος.  

Ο κ. Τατούλης παρατήρησε πως οι ζημιές στις υποδομές είναι πολύ μεγάλες και επεσήμανε ότι η αγροτική παραγωγή των περιοχών αυτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο κατά τη φετινή χρονιά, όσο και κατά τις επόμενες. Για το λόγο αυτό γίνονται άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, αλλά και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των βλαβών.