Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 09:04

Στην κατάψυξη οι σχέσεις Νίκα - Σαμαρά. Ούτε που κοιτάχτηκαν σε δύο εκδηλώσεις

Γράφτηκε από την

Η λέξη ψυχρότητα αποδεικνύεται αρκετά ήπια προκειμένου να περιγράψει το κλίμα που επικράτησε προχθές Σάββατο μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού -και βουλευτή Μεσσηνίας- Αντώνη Σαμαρά και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, και στις δύο εκδηλώσεις στις οποίες βρέθηκαν μαζί.

Το πρώτο δείγμα φάνηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στα εγκαίνια -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο- του μνημείου των Μικρασιατών, όπου η αμηχανία αποφεύχθηκε πάντως, καθώς ο τ. πρωθυπουργός έφθασε κάπως καθυστερημένα κι ενώ η εκδήλωση είχε αρχίσει. Αλλά και μετά το τέλος της και πάλι δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των δύο ανδρών.

Το παγωμένο κλίμα, ωστόσο, έγινε εμφανές στη δεύτερη εκδήλωση, στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια», στο κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος έφθασε πρώτος και περίμενε επί της Σταδίου τους προσκεκλημένους, ενώ η πρόεδρος του Λυκείου βρισκόταν στην εξώπορτα του κτηρίου. Οταν έφτασε το αυτοκίνητο του τ. πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς κατέβηκε και απευθύνοντας ένα «καλησπέρα» προσπέρασε το δήμαρχο, κατευθυνόμενος προς την κ. Βίκυ Καρέλια και τους λοιπούς που περίμεναν, με τους οποίους αντάλλαξε θερμές χειραψίες.

Μάλιστα, δεν εισακούστηκε ούτε η προτροπή ενός πολίτη, που βρέθηκε στο σημείο και ζήτησε από τον τ. πρωθυπουργό να βγει φωτογραφία μαζί με το δήμαρχο.

Ο τελευταίος, πάντως, φάνηκε να ενισχύει την απόσταση που υπάρχει, καθώς -στον χαιρετισμό του, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης και την ομιλία της κ. Β. Καρέλια- έκανε «μέσα από τα δόντια» την προσφώνηση προς τον Αντ. Σαμαρά, ως τ. πρωθυπουργό.

Είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε τυπική συνύπαρξη των δύο ανδρών. Το ψυχρό κλίμα είναι μόνο αυτό που φαίνεται μιας και στο παρασκήνιο ο πόλεμος από εδώ και πέρα, όλα δείχνουν πως θα είναι ανελέητος και μέχρι τελικής πτώσεως.