Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 09:20

Κατά Κατρούγκαλο και βουλευτές φταίνε… οι άλλοι: Δικαιολογίες για τα ψίχουλα

Γράφτηκε από την

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το αρνητικό κλίμα για τα ψίχουλα και την καθυστερημένη καταβολή των χρηματοδοτήσεων άμεσης ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς, επιχείρησαν ο υπουργός Εργασίας - βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος και οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Υποστήριξαν ότι «ήταν η γρηγορότερη ανταπόκριση που υπήρξε ποτέ από την Πολιτεία, τα βοηθήματα που εγκρίθηκαν για τους 408 πλημμυροπαθείς πολίτες του Δήμου Καλαμάτας» και τα οποία θα δοθούν αυτή την εβδομάδα. Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι είναι πολύ λίγα τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημοτικές υποδομές (200.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας) και ανέφεραν πως θα κινηθούν οι διαδικασίες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., αλλά η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία είναι μεγαλύτερη από την ελληνική. Μάλιστα, στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν ότι η κυβέρνηση έδωσε τις ενισχύσεις στηριζόμενη στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που υπάρχει εδώ και χρόνια και το οποίο είναι δημιούργημα των προηγούμενων κυβερνήσεων σε εποχές παχιών αγελάδων.

Για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα για τα ψίχουλα ο υπουργός και οι βουλευτές στάθηκαν στη γενναία χρηματοδότηση που έδωσε η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (4,5 εκ. ευρώ για δύο έργα, μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου) και τα 2,9 εκ. ευρώ που είχαν δοθεί για το έργο των 2,9 εκ. ευρώ από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, στον Αντικάλαμο.