Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 11:15

Μαργέλης: «Το Εφετείο Καλαμάτας έχει τη σφραγίδα του Βαγγέλη Βενιζέλου»

Γράφτηκε από τον

«Το Εφετείο Καλαμάτας έχει τη σφραγίδα του Βαγγέλη Βενιζέλου», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, υποδεχόμενος χθες το μεσημέρι τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο εντευκτήριο του συλλόγου. Και ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής, προσέφερε στον κ. Βενιζέλο βιβλία με την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα καθώς το βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση - δημόσια συζήτηση με θέμα «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις», την οποία διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Ο Κ. Μαργέλης υποδέχτηκε, όπως παρατήρησε, «τον καθηγητή με την ιδιαίτερα αυξημένη ευφυΐα, που συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία του Συνταγματικού Δικαίου στην Ελλάδα». Εξέφρασε δε αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, γιατί σύμφωνα με την αφήγηση του προκατόχου του, αείμνηστου Παναγιώτη Ανδριανόπουλου, ο Β. Βενιζέλος, επί οικουμενικής κυβέρνησης υπέγραψε με κλειστά μάτια για το Μεταβατικό Εφετείο Καλαμάτας, αφού είχε ακούσει και είχε ενημερωθεί.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού εξέφρασε τη χαρά του που θυμούνται την επιστημονική και τη δικηγορική του ιδιότητα, παρατήρησε πως «με συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί με την Καλαμάτα». Επεσήμανε πως χειρίστηκε «και την τελική φάση του Εφετείου Καλαμάτας το 1996 ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο νεότερος στην ιστορία της χώρας». Βλέποντας μάλιστα το Εντευκτήριο, έκανε λόγο για αξιοπρεπή εγκατάσταση - και σημείωσε πως «η αξιοπρέπεια του δικηγόρου ταυτίζεται με την αξιοπρέπεια της δικαιοσύνης«,

 

Γ.Σ.