Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 08:56

Χρυσή Αυγή - Αντιφασίστες: Εκρηκτική κατάσταση με την Αστυνομία στη μέση στην Καλαμάτα (vid)

Γράφτηκε από τον

Εκρηκτική κατάσταση απειλήθηκε να δημιουργηθεί χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής και της ομιλίας του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, απέναντι από το Δημαρχείο.

Ηταν η στιγμή που οι αντιφασίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας, έκαναν πορεία και ανεβαίνοντας τη Σιδηροδρομικού Σταθμού, επιχείρησαν να κινηθούν προς την πίσω πλευρά του Δημαρχείου, στη Νέδοντος, όπου ήταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ισχυρή αστυνομική δύναμη από ΜΑΤ, όμως, τους σταμάτησε στο ύψος του αγάλματος, πριν τη Γιατράκου. Κάποια στιγμή στην πάνω πλευρά της πλατείας, στο σιντριβάνι του ΟΤΕ, σε απόσταση αναπνοής εμφανίστηκαν λίγοι χρυσαυγίτες, επιτηρούμενοι από αστυνομικούς, φώναξαν σύνθημα υπέρ του κόμματός τους "Αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή" και οι αντιφασίστες απάντησαν, φωνάζοντας "Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες". Η ένταση, ωστόσο, πήρε γρήγορα τέλος, καθώς οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν και οι αντιφασίστες έστριψαν προς το κάτω μέρος της πλατείας.

Στην ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος κήρυξε χθες τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για τη χώρα από την Καλαμάτα.

Σε κήρυγμα μίσους μπροστά στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μιλώντας σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής από τη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς, σημείωσε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η Ελλάδα, οι Ελληνες και η ελευθερία. 

Εκτίμησε ότι η Χ.Α. ανεβαίνει πιο γρήγορα από το ΣΥΡΙΖΑ που έγινε κυβέρνηση, ενώ για 40 χρόνια είχε 4% και το κόμμα του έχει 7% για 7 χρόνια, υπονοώντας ότι θα γίνει συντομότερα κυβέρνηση. Κατηγόρησε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς όλους τους πολιτικούς, τον Αντώνη Σαμαρά, τη Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Είπε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς αγύρτες και τους πολιτικούς της Ν.Δ. λιμοκοντόρους και λαμόγια που θέλουν πάλι τις καρέκλες της εξουσίας.

Υποστήριξε ότι μόνο ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος που χάρισε τα αγροτικά δάνεια, ενδιαφέρθηκαν για τους αγρότες.

Αποκάλεσε θλιβερούς τύπους αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν αντισυγκέντρωση και ανέφερε πως αυτοί (οι αριστεροί) «το Σεπτέμβριο του 1944 βασάνισαν και δολοφόνησαν με φρικτό τρόπο στην Καλαμάτα 17 πατριώτες και τους κρέμασαν στους φανοστάτες».

Είπε ότι η Αγιά Σοφιά είναι ελληνική υπόθεση και κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν απέσυρε τον Ελληνα πρέσβη από την Αγκυρα για την ανάγνωση του Κορανίου στον εντυπωσιακό ναό.

Τα συνθήματα στα οποία το παράγγελμα έδινε ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και αποτυπώνουν το κήρυγμα μίσους, ήταν μεταξύ άλλων: Αλήτες - προδότες - πολιτικοί, αλήτες - προδότες - κουμμουνιστές, αλήτες - προδότες - αριστεροί, αλήτη - προδότη - Σαμαρά, Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα, Ελλάς - Κύπρος - Ενωσις, στην Πόλη και την Αγιά Σοφιά και ακόμα παραπέρα στην Κόκκινη Μηλιά.

 

Πριν την ομιλία Μιχαλολιάκου χαιρέτισαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.