Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 22:56

Σύσκεψη ΝΔ με Κατσιφάρα για το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την

Το έργο του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης σήμερα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

Η Πειραιώς τονίζει πως από την πρώτη στιγμή στηλίτευσε την πρακτική της κατάτμησης του έργου σε 8 τμήματα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών, μια διαδικασία που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι θέτει την υλοποίηση του έργου σε μεγάλο κίνδυνο.

"Το βασικό ερώτημα στην κυβέρνηση είναι το ακόλουθο:

Έχει βρει ο κ. Σπίρτζης χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για το παραπάνω έργο;", προσθέτει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το σύνολο του έργου.

Παράλληλα η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο - που λειτουργεί ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού - αφού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ