Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 20:44

Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Πάρκο Λιμενικού με Μικρούτσικο και Πασχαλίδη

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Πάρκο Λιμενικού με Μικρούτσικο και Πασχαλίδη

Με το σύνθημα «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ναζίμ Χικμέτ) διοργανώνεται φέτος το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα στο Πάρκο Λιμενικού. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνουν: αφιέρωμα στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο και Γ. Γιοκαρίνη.

Και στις 17 Σεπτεμβρίου: ομιλία από τη Λουΐζα Ράζου μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους Θ. Μικρούτσικο και Μ. Πασχαλίδη.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας. Το Φεστιβάλ αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους. Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή" καταλήγει το κάλεσμα. 


NEWSLETTER