Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 19:56

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Βασιλίτσι

Γράφτηκε από την

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων σήμερα και αύριο Σάββατο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη", στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλιτσίου.

Σήμερα Παρασκευή παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας με έργα και δημιουργίες των μελών του συλλόγου: Δήμητρας Γαϊτάνη-Συρεγγέλα, Γιούλης Γαϊτάνη, Ιωάννη Μάραντου, Αντωνίας Μαράντου, Ευσταθίας Μαράντου, Μαρίας Μαράντου, Ηλία Μπλάνα, Μαρίας Σιψά, Σωτήρη Τομαρά, Βασιλικής Κουτσούκου και Gill Tomlinson. Επίσης σήμερα θα παρουσιαστεί και το Δρώμενο - αναβίωση χωριάτικου γάμου (Προξενιό - Φανερώματα - Κάρφωμα προικιών - Γάμος).

Αύριο Σάββατο θα γίνει η μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Εκεί που η μουσική συναντά την παράδοση!". Οι γυναίκες του χωριού και του συλλόγου θα προσφέρουν ντόπια παραδοσιακά εδέσματα, φτιαγμένα από αγνό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα, τα οποία θα συνοδεύονται από ντόπιο κρασί. Θα είναι μια βραδιά ελληνικής μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του Παναγιώτη Μάραντου.                   

Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του συλλόγου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.