Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 20:03

"Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ" με το Χάρη Ρώμα στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
"Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ" με το Χάρη Ρώμα στην Καλαμάτα 

Η πρώτη παιδική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Χάρη Ρώμα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με μια νέα επίσκεψη στην Καλαμάτα: Αυτό το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, "Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ" θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Kέντρο, στις 5.30 μ.μ. και στις 7.30 μ.μ.

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου υπόσχεται δυο καταπληκτικές παραστάσεις για τους μικρούς θεατρόφιλους, με βάση το πασίγνωστο έργο του Κάρολου Ντίκενς.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Kέντρο της Καλαμάτας και στη "Βιβλιαγορά" της Μεσσήνης. Οι τιμές τους είναι 7 ευρώ στην 

προπώληση και 9 στο ταμείο, ενώ ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Χάρης Ρώμας ενσαρκώνει τον γνωστό ήρωα Σκρουτζ, του κορυφαίου Αγγλου συγγραφέα Κ. Ντίκενς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτιά και μια πρόκληση για τον δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος ύστερα από 10 χρόνια ενασχόλησής του με το παιδικό θέατρο (πότε ως σκηνοθέτης και πότε ως συγγραφέας), τώρα αναλαμβάνει να πρωταγωνιστήσει κιόλας σε μια παράσταση για παιδιά - υποδυόμενος έναν απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές όπως ο Αλμπερτ Φίνεϊ, ο Τζορτζ Σκοτ και ο Μάικλ Κέιν. 

To συγκεκριμένο έργο έχει φυσικά μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Και είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου Σκρουτζ, ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο, που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ' αυτός τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ…

Μαζί με το Χάρη Ρώμα εμφανίζονται οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Κατερίνα Αναστασίου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη και Δημήτρης Κοράκης. 

Το δυναμικό της παράστασης συμπληρώνουν δημοφιλείς συνεργάτες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης που έγραψε τη μουσική και ο Φώτης Μεταξόπουλος που καθοδήγησε χορευτικά το θίασο. 

Η ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Σήλιας Δεμίρη, ενώ το κοστούμι του κ. Ρώμα έφτιαξε ο ιταλικός οίκος «I sarti di Milano». 

Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Σωτήρη Τριάντη και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


NEWSLETTER