Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 19:06

Καλαμάτα: Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Παπαϊωάννου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Παπαϊωάννου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Κώστα Παπαϊωάννου οργανώνουν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο "Καφέ σινέ" το "Βιβλιόπολις", σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Για τον Κώστα Παπαϊωάννου θα μιλήσει η Παναγιώτα Βάσση, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της "Ο πολιτικός άνθρωπος'' στο έργο του Κώστα Παπαϊωάννου" (Εναλλακτικές Εκδόσεις).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Ο Παπαϊωάννου υπήρξε ένας συγγραφέας ευρωπαϊκού αναστήματος. Είναι αλήθεια πως ο πρόωρος θάνατός του (πέθανε μόλις 56 ετών), όπως και η ιδιαιτερότητα του δρόμου του δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο του. Οι γνώσεις του, η φιλοσοφική του παιδεία, η καταπληκτική κατανόηση του Μαρξ και του Χέγκελ, η θεωρητική του τόλμη τον έκαναν ικανό για κάτι τέτοιο. Αν και ο Παπαϊωάννου δεν υπήρξε ένας από εκείνους τους διανοούμενους που αρέσκονται στο να προβάλουν τον εαυτό τους, υπήρξε ένας μεγάλος διανοητής. Αργά ή γρήγορα, έστω και μετά θάνατον, θα σχίσει τα σκοτάδια της μετριοκρατίας που σκιάζει τον τόπο μας". 

Η Παναγιώτα Βάσση σπούδασε Φιλοσοφία - Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι δρ. Ηθικής Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, μέλος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού και συνεργάτης του περιοδικού ''Νέος Ερμής ο Λόγιος''. Εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση.


NEWSLETTER