Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 08:03

Να θυμηθώ... 10 Οκτωβρίου 2015

Γράφτηκε από την

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Πρώτο βιωματικό σεμινάριο NLP (Νευρογλωσσικού προγραμματισμού) στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τον εισηγητή και NLP Life Coach Μανώλη Ισχάκη, με θεματικό τίτλο «Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου». Στο ξενοδοχείο "Pharae" στις 6 μ.μ. Οι συμμετέχοντες στο τρίωρο σεμινάριο θα μάθουν: πώς να αλλάξουν μόνιμα τη συμπεριφορά τους, πώς να αλλάξουν μόνιμα αποτέλεσμα στη ζωή τους, πώς να ζήσουν μια ζωή χωρίς άγχος, στρες και ανησυχία. Θα ανακαλύψουν με απλές τεχνικές πώς να διαχειριστούν κρίσεις στην οικονομική, προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική καθημερινότητα, ενώ θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό ως εγχειρίδιο εργασίας. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του παιδότοπου της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 211 800 9496, 6985-034434, www.manolisischakis.gr/nlp-kalamata, coach@manolisischakis.gr.

- Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Γνώρισε την τροφή σου, όρισε το αποτύπωμά σου" ξεκινά σήμερα Σάββατο στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ. μπορεί κανείς να επισκεφθεί δωρεάν το κτήμα. Εκεί μπορεί να μάθει: τι είναι το αγρόκτημα και ποιος ο στόχος του, τη σημασία του να καλλιεργεί κανείς την δική του τροφή. Τι είναι ο σποροφύλακας. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα του αγροκτήματος. Τι είναι το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης και πώς παίρνει κανείς μέρος. Παράλληλα θα λειτουργεί πωλητήριο βιολογικών βοτάνων και προϊόντων του αγροκτήματος. Θα προσφέρονται βιολογικά ροφήματα από τα βότανα του αγροκτήματος και καφές.

- Γιορτή για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων του Κατηχητικού του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ. από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Το Κατηχητικό απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας. 

- Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καραγιάννη με τίτλο "Στη σκιά της σιωπής" στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. από το Δήμο Μεσσήνης και τις Πρότυπες Εκδόσεις "Πηγή". Εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Κώστας Χαλκιάς (ηθοποιός και σκηνοθέτης) και η Αντωνία Παυλάκου (φιλόλογος, γραμματέας της Ενωσης των Μεσσηνίων Συγγραφέων). Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές. Από το βιβλίο, θα διαβαστούν κείμενα από τους ηθοποιούς Κώστα Χαλκιά και Ολγα Αλεξανδροπούλου.

- 4η Γιορτή του Κάστανου στην Καστανέα της Δυτικής Μάνης από τον  Σύλλογο Καστανιωτών "Η Κοίμησις της Θεοτόκου" σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Καλεσμένος θα είναι ο Ματθαίος Γιαννούλης και άλλοι μουσικοί.

- 4ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα αύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Διοικητήριο με κεντρικό καλεσμένο καλλιτέχνη το Σπύρο Γραμμένο. Στο χώρο του φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

- Παρουσίαση του βιβλίου "Η Σταφιδική εξέγερση του 1935 - ο ατέρμονος "Μεσοπόλεμος" της αγροτιάς" του Ηλία Καραμπάτσου αύριο Κυριακή το κέντρο «Ζωντανού», στη Γλυφάδα Πυλίας στις 8 μ.μ. 

- Εκδήλωση στα γραφεία της στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. από την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, στο πλαίσιο των καθιερωμένων «Λογοτεχνικών απογευμάτων». Εκεί θα παρουσιαστεί το έργο 3 εκλιπόντων διακεκριμένων συγγραφέων: του Δημήτρη Μποσινάκη από τον Γεώργιο Κούβελα και τον Αγγελο Λάππα ταμία της Ενωσης, του Κώστα Πηγαδιώτη από την Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη - Τσαγκάρη και το Γιώργο Δαρσακλή και του Νίκου Πασαγιώτη από την Αντωνία Παυλάκου γενική γραμματέα της ΕΜΣ και την Τίνα Κουτσουμπού υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

- Συναυλία “Navigatio per Terram et Tempus” την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Κορώνη στις 8.30 μ.μ. από τους “The Kiss – Demetriades” Baroque Trio στο ξενοδοχείο "Ζάγκα Μύλος".

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βαμβακά (StudioF) με τίτλο “Mexico hasta el dia de los muertos” στο "El Mestizo Taqueria" στην οδό Αμφείας 10 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Επισκέψιμη καθημερινά 9.30 μ.μ. - 2 π.μ. ως την 1η Νοεμβρίου.

- Εκθεση έργων μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου στο κτήριο του Εργαστηρίου στην Κυπαρισσία. Επισκέψιμη ως και σήμερα Σάββατο, 10.30 π.μ. - 1 μ.μ. και 5.30 - 9.30 μ.μ.

- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Οκτωβρίου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- Καθαρισμός της Λίμνης του Λάδωνα υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας για 4η χρονιά, από την Ενωση Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας με την στήριξη της ΔΕΗ, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. 

- Διαδραστική έκθεση του Cern «Επιταχύνοντας την επιστήμη» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δήμο, ως τη Δευτέρα.

- Ποδηλατάδα με αφορμή τον τρύγο διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, στα αμπέλια και στο οινοποιείο Τσέλεπου στις Ρίζες Τεγέας, αύριο Κυριακή. Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. από την Πλατεία Πετρινού και μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξει στο οινοποιείο. Οσοι δεν θέλουν να ποδηλατήσουν μπορούν να έρθουν με λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 9.30 π.μ. από την Πλατεία Αγ. Βασιλείου.