Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 21:42

“Μεσσηνία: Χτίζοντας παραδόσεις και πολιτισμό - Δημιουργώντας ανάπτυξη”

Γράφτηκε από την

Συνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Μεσσηνία: Χτίζοντας παραδόσεις και πολιτισμό - Δημιουργώντας ανάπτυξη» θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Elite" στην Καλαμάτα (αίθουσα "Blue Centre").

Εκεί, θα είναι φιλοξενούμενοι εισηγητές, μεταξύ άλλων εκπροσώπων φορέων της Μεσσηνίας, οι George Perot ιδρυτής της ΑΜΚΕ M.E.S.O (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής), ιδρυτής και πρόεδρος της EURICCA (European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters και Δημήτρης Τουλιάτος οργανωτής - διαχειριστής εκδηλώσεων πολιτισμού/διευθυντής μάρκετινγκ Οργανισμού "Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006". Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του απευθύνοντας εναρκτήρια ομιλία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Θέματα που θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τις εργασίες της εκδήλωσης θα είναι η πορεία διεκδίκησης από την πόλη της Καλαμάτας του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και γενικότερα η σύγχρονη πολιτισμική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Μεσσηνίας στον 21ο αιώνα. 

Διοργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, που δίνει το παρόν για 6η χρονιά και φέτος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, σε συνέχεια ανάλογων ετήσιων συνεδριακών πρωτοβουλιών κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. 

Την εκδήλωση υποστηρίζουν και θα έχουν ενεργό συμμετοχή το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Σωματείο «Διάζωμα», το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Λύκειο Ελληνίδων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. 

Χορηγοί είναι το Elite City Resort, η Euroline Σταύρος Μπακολιάς αντιπρόσωπος AΝΕΚ lines Πάτρα και Ηγουμενίτσα, η Agrexpo, η  Οινομεσσηνιακή, η "Ανέλιξη" - Σύμβουλοι επιχειρήσεων, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η AGB - Κτηματομεσιτικές - Μεσιτικές Εργασίες και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Η είσοδος και η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. 

Για πληροφορίες 2610 220607.