Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 21:20

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ κιθάρας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ κιθάρας Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διεξήχθη στις 29-31 Ιανουαρίου, στο Ναύπλιο με διοργανωτή το Ωδείο Ναυπλίου, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και την καλλιτεχνική διεύθυνση, του Μιχάλη Σουρβίνου.

 

Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ ξεπέρασαν τις ογδόντα, ενώ το επίπεδο των σολίστ, των καθηγητών, αλλά και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν πολύ υψηλό.

Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, δείχνει από τον πρώτο χρόνο διοργάνωσής του να καθιερώνεται, ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για τη Αργολίδα, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Τη διοργάνωση λάμπρυναν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης, ενώ συναυλίες στα πλαίσια του φεστιβάλ έδωσαν, η Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, η νεαρή σολίστ, Κατερίνα Καρυώτη, ο βραβευμένος κιθαριστής Χριστόδουλος Μπενετάτος, ο Γερμανός σολίστ του φλαμένκο Ρόλαντ Χόφμαν, ο διεθνούς φήμης σολίστ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Άγγελος Μπότσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Μιχάλης Σουρβίνος και το περίφημο Fuego Guitar Trio.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια όπου δίδαξαν οι παραπάνω σολίστ, αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος.

Τέλος να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε και έκθεση κιθάρας, από τον γνωστό Έλληνα κατασκευαστή, Γιάννη Σεϊντουλά, που κατασκεύασε και δωροθέτησε κιθάρα, αξίας 3.000 ευρώ, για το α’ βραβείο του διαγωνισμού των σολίστ που κέρδισε ο Σέρβος, Ιβάν Πετρίσεβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER