Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 07:47

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας εντυπωσίασαν στη χορευτική τους παράσταση, στο Κάστρο της πόλης, προχθές το βράδυ και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους, που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο.

Καλωσορίζοντας το κοινό στην παράσταση - αφιερωμένη στο φυσικό περιβάλλον -, με τίτλο "Για ιδές περβόλιν όμορφο", η πρόεδρος του Λυκείου Βίκυ Καρέλια σημείωσε ότι μνήμη είναι το χωριό, οι ρίζες μας. Και προέτρεψε τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους εκδρομή σε χωριά που κρατούν την παράδοση, για να έχουν μνήμη όταν μεγαλώσουν και να μην έχουν μόνο τη μνήμη του Facebook.

Μαζί με τα παιδιά που χόρεψαν χορούς από την Κρήτη μέχρι την Ικαρία, τη Λευκάδα, την Κόνιτσα και τη Θράκη, καταχειροκροτήθηκαν και όλοι οι συντελεστές: Ο Τάσος Μίχος που είχε την επιμέλεια της παράστασης και των κειμένων. Οι δάσκαλοι του χορού Αγης Τσακαλάκος, Νίκος Πετρούλιας, Κώστας Γιαννακόπουλος και Μαρία Πατικοπούλου. Η Αννα Μαύρου που είχε τη διδασκαλία των τραγουδιών. Τα μέλη των εφηβικών χορευτικών ομάδων του Λυκείου που τραγούδησαν. Οι Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Εφηνίκη Ζαμπάρα και Μαρία Αλεβίζου που τραγούδησαν. Και οι μουσικοί Νίκος Παπαηλίου (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Χρήστος Λαδάς (σαντούρι), Κυριάκος Μαρκόγιαννης (λαούτο - κιθάρα), Γιώργος Κλάδης, Αγης Τσακαλάκος (κρουστά), Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος (μπουζούκι), Λευτέρης Μαρινάκης (κρητικό λαούτο), Μάνος Μετζάκης (λύρα).


NEWSLETTER